Obračun Mandžukića i Kalinića, Kramarićev gol i još tri važna nogometna događaja za kraj vikenda

Mandžukić je zabio gol u pobjedi, Kramarić u porazu

Juventus' forward from Croatia Mario Mandzukic (L) vies with Fiorentina's forward from Italy Federico Bernardeschi during the Italian Serie A football match Fiorentina vs Juventus on April 24, 2016, at Artemio Franchi stadium in Florence.   / AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLI
FOTO: AFP

Zanimljivo je bilo ove nedjelje na nogometnim travnjacima, golove su za svoje momčadi zabili Mario Mandžukić, Nikola Kalinić i Andrej Kramarić, Niko Kovač je osvojio važne bodove u borbi za ostanak Eintrachta u Bundesligi, Rijeka je slavila u Jadranskom derbiju protiv Hajduka, a Leicester je pobijedio Swansea i napravio korak više prema naslovu u Premiershipu.

1. Hektična večer u režiji Mandžukića i Kalinića

Utakmica Juventusa i Fiorentine, koja je na milimetar približila Torineze petom uzastopnom “scudettu”, prošla je u znaku hrvatskih napadača Marija Mandžukića i Nikole Kalinića.

Mandžukića već zovu srećonoša u Torinu, jer kad god je zabio, Juventus je pobijedio. Tako je bilo i večeras, protiv Fiorentine u Veroni. Mandžukić je postigao svoj deseti pogodak ove sezone u Serie A, ukupno 13 u sezoni, a Juventus je s 2:1 pobijedio Viole.

No, kao u reklamama, to nije bilo sve. S druge strane, strijelac za Fiorentinu bio je Nikola Kalinić, junak i tragičar Viola. Sve to u deset minuta. Prvo je u 81. minuti fenomenalno zabio za izjednačenje 1:1. Nakon što je Morata dvije minute kasnije povisio na 2:1 za Juve, Kalinić je u 90. minuti izborio i pokušao realizirati jedanaesterac. No, ovaj put je Buffon obranio njegov udarac. Imao je Kalinić novu prigodu u sudačkoj nadoknadi, ali je tada pogodio vratnicu,

Torinezi su pred osvajanjem naslova, tri kola prije kraja imaju 12 bodova više od drugoplasiranog Napolija, koji u ponedjeljak igra protiv Rome.

2. Peti pogodak Kramarića u Bundesligi

Andrej Kramarić bio je strijelac za Hoffenheim, ali njegova je momčad ipak doživjela poraz na gostovanju kod Borussije Mönchengladbach. Domaćini su slavili s 3:1 u 31. kolu Bundeslige. Kramarić je svoj peti gol u 12. nastupu za Hoffenheim postigao u 54. minuti, nakon što su njegovi suigrači oduzeli loptu suigraču, a asistirao mu je Volland.

Kramarić je ove zime stigao iz Leicestera, gdje nije bio ni u kakvim Ranierijevim planovima, a Hoffenheim se pokazuje kao dobrim izborom za nastavak karijere bivšeg napadača Dinama, Lokomotive i Rijeke.

3. Rijeka slavila u Jadranskom derbiju

Rijeka je uspjela preokrenuti derbi na Poljudu protiv Hajduka, pogodak Sušića u nastavku su poništili Vešović i Gavranović. Bila je to već treća pobjeda Kekove momčad u četiri utakmice protiv Hajduka ove sezone, ali ostaje činjenica da su Riječani pravu prigodu za hvatanje priključka za vodećim Dinamom propustili prije dva tjedna na Rujevici, odigravši 0:0 protiv lidera.

“Nikad nismo osvojili više bodova, nikad nismo bili bliže Dinamu. Nije se lako ubaciti između Dinama i Hajduka, a ljudi iz kluba moraju reći što ih zanima dalje”, kazao je Kek nakon pobjede protiv Hajduka.

4. Leicester 270 minuta udaljen od naslova

Bez najboljeg strijelca Jamesa Vardyja, koji je suspendiran zbog kartona, Leicester je ostvario najuvjerljiviju pobjedu u prvenstvu, pobijedivši Swansea 4:0, pogocima Riyada Mahreza (10.), Jose Leonarda Ulloe (30., 60.) i Marca Albrightona (85.). “Lisicama” je to čak 22. pobjeda u 35 kola. U sljedećem kolu Leicester gostuje kod Manchester Uniteda, potom dočekuju Everton i u zadnjem kolu idu Chelseaju. Ranierijevu momčad još tri utakmice dijele od naslova, ali Tottenham, koji ima osam bodova manje, a u ponedjeljak igra protiv WBA, nipošto ne treba otpisivati.

5. Kovač spasitelj Eintrachta

“Ma napokon je i sreća otišla na našu stranu! Da, vjerujemo u ostanak u ligi, cijelo vrijeme”, kazao je Niko Kovač nakon pobjede njegovog Eintrachta protiv Mainza 2:1.

Momčad bivšeg hrvatskog izbornika je do pobjedničkog pogotka stigli uz veliku dozu sreće jer se centaršut Ben-Hatire od leđa Bella odbio u mrežu u 84. minuti. Eintracht je i dalje u zoni ispadanja, ali samo bod iza 16. Werdera koji drži mjesto koje vodi u dodatne kvalifikacije.