Oštrc-Dinamo 1-7: Modri uvjerljivom pobjedom započeli put prema obrani naslova u Kupu

Prvo poluvrijeme završeno je tek s 1-1

FOTO: PIXSELL

Nogometaši zagrebačkog Dinama izborili su plasman u osminu finala Hrvatskoga nogometnoga kupa svladavši u Zlataru niželigaša Oštrca s visokih 7-1.

Prolaz u drugom dijelu

Hrvatski prvak, iako s pričuvnim sastavom, nije dopustio iznenađenje u šesnaestini finala, mada je Oštrc na poluvremenu imao senzacionalnih 1-1, no u drugom dijelu Dinamo je slomio otpor kluba koji nastupa u 2. međužupanijskoj ligi. Poveo je Dinamo pogotkom Machada (27pen), izjednačio je Trčak (44), a već na početku drugog dijela Morris (49) je opet doveo “modre” u vodstvo. Obrana domaćina se potom raspala, u 55. minuti je za 3-1 zabio Cekici , a dvije minute kasnije strijelac za 4-1 je Hodžić. Zagrepčani su do kraja utakmice napunili mrežu domaćina pogocima Olma (63), Cekicija (68) i Matela (81).

Dinamo u Zlataru

Plasman u osminu finala kupa osigurali su u utorak i prvoligaši Inter i Osijek. Inter je kod trećeligaša Zmaja iz Blata na Korčuli gubio s 0-1 na poluvremenu, a onda su u drugom dijelu Zaprešićani uspjeli preokrenuti i slaviti s 3-2. Osijek je bio uvjerljiv na gostovanju kod kod niželigaša Duge Rese 1929 s 3-1. U zadnjem dvoboju igranom u utorak drugoligaš Zadar je slavio kod Jadrana iz Poreča s 3-0.