Ova gesta svjetskog prvaka pokazuje zašto mnogi smatraju ragbi sportom za gospodu

“Kad dijete ima takvu volju i toliko riskira – onda i zaslužuje medalju. Uživaj”, napisao je na Twitteru novozelandski ragbijaš

FOTO: Screenshot

Ragbijaši Novog Zelanda upisali su se u subotu u povijest pobijedivši Australiju 34-17, te po treći put osvojili naslov svjetskog prvaka, a tijekom slavlja na stadionu Twickenham u Londonu došlo je do incidenta.

Jedan novozelandski dječak sjurio se s tribina na teren i poželio zagrliti svog omiljenog igrača Sonnyja Billa Williamsa, ali ga je u maniri ragbijaša srušio jedan redar. I to upravo ispred Williamsa, koji je uskočio u pomoć dječaku. Izvukao ga je iz zagrljaja zaštitara, zagrlio i napravio potez koji će ostati zapamćen za sva vremena.

“Možda i on jednog dana postane All Black”

“Imao je nekih osam godina, a zgazio ga je odrastao čovjek, mogao mu je slomiti rebra. Dječak je bio izvan sebe što može biti uz nas na terenu. Htio sam da mu večer bude još posebnija i poklonio medalju. On će je znati cijeniti. Kad odraste, pričat će tu priču svojoj djeci, a možda jednog dana i on postane All Black. Bolje da je on nosi, nego da mi visi doma na zidu”, kazao je novinarima ragbijaš i na Twitteru poentirao:

“Kad dijete ima takvu volju i toliko riskira – onda i zaslužuje medalju. Uživaj”

https://www.youtube.com/watch?v=l-srWSoL2bs