Ovaj 'stogodišnji Usain Bolt' postao je najstariji živući sprinter

Osobni rekord iznosi mu 34.10 sekundi, a ostvario ga je kada su mu bile 103 godine

TOPSHOTS
Hidekichi Miyazaki (in red), 105, imitates the pose of Usain Bolt after running with other competitors over eighty years of age during a 100-metre-dash in the Kyoto Masters Autumn Competiton in Kyoto, western Japan, on September 23, 2015. Miyazaki was authorised as the oldest sprinter who competed in a 100-metre-dash by the Guinness World Records.      AFP PHOTO / Toru YAMANAKA
FOTO: AFP

Japanac Hidekichi Miyazaki postavio je ovoga tjedna rekord postavši najstariji sprinter dan nakon što je napunio 105. godina života. Nakon utrke je izjavio da je nesretan budući da nije otrčao osobni rekord.

“Želio sam biti nekoliko sekundi brži jer sam na treninzima imao vrijeme od 36 sekundi”, izjavio je Miyazaki nakon 42.22 sekundi brze utrke na stotinu metara u srijedu. Osobni mu rekord iznosi 34.10, a ostvario ga je kada su mu bile 103 godine i taj je i danas najbolji rezultat utrka osoba starijih od sto godina.

Počeo trčati u svojim 90-ima

Rođen 22. rujna 1910. Miyazaki je počeo trčati u svojim 90-ima nakon što je preminuo niz njegovih prijateljima s kojima se družio. San mu je trčati sa najbržim sprinterom današnjice, Usainom Boltom čiju pozu imitira po završetku svojih utrka.

https://www.youtube.com/watch?v=d5AKvWGiPXk

Japan je zemlja s najviše ljudi starijih od 65 godina u svijetu. Po prvi puta imaju više od deset milijuna 80-godišnjaka, od kojih je njih 60.000 starije i od sto godina.