Ovako je izgledala bakljada kojom je Torcida u Lekeniku proslavila 65. rođendan

Hajduk je u Lekeniku slavio s 5-1 i izborio četvrtfinale Kupa

FOTO: Screenshot

Nogometaši Hajduka plasirali su se u četvrtfinale Hrvatskog nogometnog kupa pobijedivši u srijedu kod petoligaša Lekenika s 5-1, iako su u 21. minuti domaćini poveli zgoditkom Dejana Živčića.

Svečano ozračje

U 31. minuti je dosuđen kazneni udarac za Hajduk kojeg je u izjednačenje pretvorio Mijo Caktaš, a dvije minute kasnije Anton Maglica je doveo Splićane u vodstvo.

Torcida bakljadom proslavila 65. rođendan

Maglica je u 54. minuti zabio i svoj drugi zgoditak, da bi Caktaš (84) i Ante Roguljić (85) u završnici ostvarili konačnih 5-1 za Hajduk. Utakmica u Lekeniku je odigrana u svečanom ozračju zbog 65. rođendana navijačke skupine Torcida.

Burić zadovoljan

“Čestitam domaćinu na dobroj utakmici. Bili su vrlo angažirani i borbeni, ali smo mi prošli dalje. Teško je bilo igrati po ovakvim uvjetima. Teren je bio neugodan i težak. Pribojavao sam se ozljeda, ali smo utakmicu mirno priveli kraju”, izjavio je nakon utakmice trener Hajduka Damir Burić.

“Na početku smo imali nekoliko sjajnih prilika, ali je njihov vratar bio odličan. Obranio je puno teških udaraca i na tome mu čestitam. Lekeniku želim puno uspjeha u nastavku prvenstva”, dodao je Burić te se još jednom osvrnuo na uvjete, pogotovo jer je Hajduk u prvih pola sata mogao primiti još koji pogodak.

“Jako je teško igrati po ovim uvjetima. Ako se netko posklizne ili ako netko nema dobru stajnu nogu onda dođu problemi. Teren nije bio na nivou odnosno onakav kakav bi mi htjeli. Razumijem momke. Sretan sam što smo prošli i da idemo zadovoljni kući”, poručio je Burić.

I trener Lekenika Zoran Buinac osvrnuo se na utakmicu. “Nismo se opterećivali. Pokušali smo uzeti mrvice, a imali smo sreću i da zabijemo povijesni gol za vodstvo protiv Hajduka. Pobijedili zasluženo”.

https://www.facebook.com/torcida.split.1950/photos/a.10150105240328377.279901.38456093376/10153713684148377/?type=3&theater