Sutkinja navijače kaznila neobičnom presudom, kaže da je razmišljala što bi ih zaista moglo zaboljeti

Mogla ih je poslati u zatvor. Odlučila se na drugačiji pristup

Munich's fans hold team's scarves through the fence before the UEFA Champions League football match semi final FC Bayern Munich vs FC Barcelona in Munich on May 12, 2015.  AFP PHOTO / ODD ANDERSEN
FOTO: AFP

Poprilično originalnu kaznu odredila je jedna sutkinja u Njemačkoj trojici navijača nogometnog kluba 1860 München nakon što su ovi, još prošle godine, napali Bayernovog pristalicu.

Incident se zbio lani tijekom utakmice drugih momčadi 1860 Münchena i Bayerna koje se natječu u četvrtoj njemačkoj ligi. Činjenice kazuju da je jedan navijača Bayerna izvan stadiona pretrpio napad od trojice neistomišljenika u dresovima različitim od njegova koji su mu tijekom sukoba otuđili majicu i kapu.

Umjesto zatvora

Nakon što ih je proglasila krivima, sutkinja Karin Jung odlučila se 15 mjesečnu kaznu zatvora zamijeniti kreativnijom. Naredila je tako trojici osuđenika da se zapute u Bayernov službeni dućan i potroše vlastiti novac na kupnju Bayernova dresa, šala, kape i ostalih navijačkih rekvizita i uruče ih svojoj žrtvi. Navodno je trojac u dućanu potrošio stotinu eura, a naređeno im je i da žrtvi plate dodatnih 500 za pretrpljenu bol i patnju.

“Razmišljala sam što bi ih zaista moglo povrijediti”, objasnila je sutkinja svoju odluku.