Ovdje pogledajte nekoliko teških padova na Streifu (zbog kojih Zrnčić-Dim nije niti dobio priliku skijati)

Ovogodišnji spust u Kiitzbühelu obilježili su brojni problemi

FOTO: Screenshot

Talijanski veteran, 34-godišnji Peter Fill pobjednik je ovogodišnjeg izdanja najprestižnije skijaške utrke na svijetu, spusta u Kitzbühelu. On je do svoje druge pobjede u karijeri stigao sa 37 stotinki prednosti ispred drugog Švicarca Beata Feuza, te 65 stotinki ispred trećeg, još jednog Švicarca Carla Janke.

Ovogodišnji spust u Kiitzbühelu obilježili su brojni problemi, zbog vjetra utrka se nije održala u punoj dužini, već su startna vrata pomaknuta niže, snijeg koji je padao tijekom jutra odgodio je početak za jedan sat, a potom su brojni padovi, među kojima je najteži bio onaj Austrijanca Georga Streitbergera, prisiljavali organizatore na dugotrajne prekide. Prema prvim informacijama Streitberger ima potrgane prednje križne ligamente i lateralni meniskus.

https://www.youtube.com/watch?v=7llySwXoaWU&sns=em

Pao je i Hannes Reichelt.

https://www.youtube.com/watch?v=UvSAYxdtHz4&feature=youtu.be&a

Svindal u ogradi

Kako je za prolazak prvih 30 skijaša bilo potrebno gotovo dva sata, organizatori su nakon startnog broja 30 prekinuli utrku iz sigurnosnih razloga, pa preostalih 27 vozača, među kojima je bio i hrvatski reprezentativac Natko Zrnčić-Dim, koji je imao startni broj 44, nije niti dobilo priliku spustiti se niz stazu.

Među “žrtvama” ovogodišnjeg Streifa bio je i vodeći skijaš Svjetskog kupa, Norvežanin Aksel Lund Svindal, koji je doživio težak pad, te je završio u ogradi.

https://www.youtube.com/watch?v=XyTbPNiJUsQ

Sve lošija vidljivost na stazi odrazila se i na rezultate ponajboljih spustaša ove sezone, pa je prošlogodišnji pobjednik u Kitzbühelu, Norvežanin Kjetil Jansrud zauzeo tek 14. mjesto sa 1.89 sekundi iza Filla.

Kitzbühel, rezultati spusta:

1. Peter Fill (Ita) 1:52.37
2. Beat Feuz (Švi) 1:52.74
3. Carlo Janka (Švi) 1:53.02
4. Johan Clarey (Fra) 1:53.17
5. Marc Gisin (Švi) 1:53.43

Poredak u spustu:

1. Aksel Lund Svindal (Nor) 436 bodova

2. Peter Fill (Ita) 291

3. Guillermo Fayed (Fra) 238

4. Hannes Reichelt (Aut) 228

5. Adrien Theaux (Fra) 224

Ukupni poredak Svjetskog kupa:

1. Aksel Lund Svindal (Nor) 916 bodova

2. Marcel Hirscher (Aut) 809

3. Henrik Kristoffersen (Nor) 671

4. Kjetil Jansrud (Nor) 621

5. Victor Muffat-Jeandet (Fra) 440