Nekad je nužno odabrati stranu

Ovdje pročitajte što su Vori i Čupić rekli o izbacivanju iz reprezentacije

Hrvatska rukometna javnost ostala je iznenađena izbornikovom odlukom

30.01.2015., Ali Bin Hamad Al Attiya Arena, Al Sadd, Doha, Katar - 24. svjetsko rukometno prvenstvo, utakmica za plasman od 5. do 8. mjesta, Hrvatska - Njemacka. Igor Vori. 
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Novi izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije Hrvatske Željko Babić sve je iznenadio svojim jučerašnjim popisom igrača za Croatia kup, koji će se od 8. do 11. studenoga održati u Umagu. Babić je s popisa izostavio Igora Vorija i Ivana Čupića.

Hrvatska rukometna javnost ostala je iznenađena i zatečena ovom izbornikovom odlukom. Vori i Čupić spadaju u red onih koji su bili nositelji igre reprezentacije Hrvatske. Međutim, novi izbornik im je okrenuo leđa, piše net.hr.

Nezadovoljan angažmanom

“Nisam zadovoljan njihovom igrom i angažmanom i zato nisu pozvani. Želimo da jako budu izraženi nacionalni naboj, želja i strast da se igra za hrvatsku reprezentaciju, a u određenim segmentima nije postojao taj kriterij i to moramo zaustaviti. Njihovim izostavljanjem poslana je jasna poruka svima ostalima. Tko se neće prilagoditi tom sustavu, za njega neće biti mjesta”, rekao je Željko Babić.

Ivan Čupić
Ivan Čupić PIXSELL/PIXSELL

Poštuje odluku

Vori se neugodno iznenadio zbog Babićeve odluke. Vori prihvaća odluku izbornika, ali i napominje:

“To je odluka izbornika, ja je poštujem, nastojat ću biti bolji i vratiti se. No, u toj cijeloj priči pogađaju me izjave o domoljublju, naboju i slično, jer puno bih o tome mogao pričati. Godinama sam tu, igrao sam i ozlijeđen i vegetirao sam doslovno da bih mogao dati sve za reprezentaciju, što mnogi ne znaju. Nisam propustio pripreme i utakmice koje su se i propuštale i ne dozvoljavam baš nikome da me se gura u priče o bilo kakvim lošim nabojima i slično. Uvijek sam dao sve za Hrvatsku, ako bude trebalo dat ću opet. To nikad nije bilo upitno izjavio je Vori, piše Večernji list, dok Čupić ističe kako ga je izbornik nazvao i sve objasnio.

“Detalji razgovora ostat će između nas dvojice. Mogu reći da ga razumijem, a ja ću se potruditi da se igrama i angažmanom ponovno nametnem”, istaknuo je Čupić.