Ovdje pročitajte tko će se u konkurenciji tenisača i tenisačica boriti za finale Australian Opena

Za finale u muškom dijelu ždrijeba turnira igrat će Raonić-Murray i Đoković-Federer

FOTO: AFP

Pobjedom kanadskom tenisača Miloša Raonića u meču protiv Gaëla Monfilsa, a bilo je 6-3, 3-6, 6-3, 6-4, završeni su četvrtfinalni susreti u konkurenciji tenisača na Australian Openu.

Postao je Raonić, trinaesti nositelj, prvi Kanađanin ikad s pravom nastupa u polufinalu prvog Grand Slam teniskog turnira sezone, a finale će pokušati dohvatiti kroz meč protiv drugog nositelja Andyja Murrayja. U ranijem programu turnira škotski je tenisač s 3-1 u setovima slavio pobjedu protiv osmog nositelja Davida Ferrera protiv kojega je odigrao i ovaj poen:

Jedna nepostavljena tenisačica u polufinalu

U drugom polufinalu susrest će se Novak Đoković i Roger Federer. Bit će to 45. međusobni ogled prvog i trećeg nositelja turnira u Melbourneu.

Za finale u ždrijebu u kojem su smještene tenisačice borit će se Serena Williams i Agnieszka Radwanska, prva i četvrta nositeljica te sedmopostavljena Angelique Kerber i Johanna Konta, britanska tenisačica koja je, među ostalim pobjedama, u prvome kolu slavila protiv Venus Williams.

Pobjedom protiv Zhang Shuai u četvrtfinalu turnira, postala je prva Britanka u poluzavršnici turnira najviše kategorije od 1983. godine.