Ove su 4 stvari obilježile utakmice južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo

Čudesni Messi, efikasni Čileanci i još dva zanimljiva podatka

Argentina's Lionel Messi (C) vies for the ball with Bolivia's Danny Bejarano (L) and Bolivia's Ronald Eguino (R) during their Russia 2018 FIFA World Cup South American Qualifiers' football match in Cordoba, Argentina, on March 29, 2016.  AFP PHOTO / JUAN MABROMATA / AFP / JUAN MABROMATA
FOTO: AFP

U noći s utorka na srijedu u Južnoj Americi odigrane su četiri utakmice u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji. Reprezentacija Urugvaja je svladala Peru, Argentina je bila bolja od Bolivije, Čile je pobijedio Venecuelu, a Brazil i Paragvaj su odigrali neodlučeno. Nakon tih susreta izdvojili smo ovih ? najvažnijih podataka

1. Efikasni Čilenaci

Mreže su se najviše tresle u utakmici u kojoj je Čile kao gost s 4-1 pobijedio Venecuelu. Domaćini su, doduše, poveli u devetoj minuti golom Otera, a Čile je nakon toga preokrenuo rezultat zahvaljući dva pogotka Pinille. Treći i četvrti gol za Čileance postigla je njihova velika zvijezda Arturo Vidal.

Čile je u ovoj utakmici postigao četiri pogotka iz svoja jedina četziri udarca u okvir gola u cijeloj utakmici. Efikasno.

2. Čudesni Messi

Sigurnu pobjedu na domaćem terenu ostvarili su Argentinci koji su s 2-0 pobijedili Boliviju. Gaučosi su poveli golom Mercada u 20., a drugi kod postigao je Lionel Messi iz jedanaesterca deset minuta kasnije.

Taj je gol Messiju bio 50. koji je postigao u karijeri u 107 nastupa za reprezenaciju. Trenutno je drugi najbolji strijelac Argentine u povijesti, a prvi je Gabriel Batistuta s 56 golova.

3. Prvi povratak Brazila

Četiri gola postignuta su u utakmici Brazila i Paragvaja koji su odigrali 2-2. Paragvajci su kao domaćini stvorili vodstvo 2-0 do 49. minute, a Brazil je do boda stigao u samoj završnici. Prvo je na 2-1 smanjio Ricardo Oliveira u 79., a konačnih 2-2 postavio je Dani Alves u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Ovo je prvi put ikada da Brazil nije izgubio utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo nakon što je gubio 2-0.

4. Urugvaj na sigurnom putu

Nakon ovog, šestog, kola južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo vodeći na tablici su Urugvajci s 13 bodova, a isto toliko ima drugoplasirani Ekvador koji ima slabiju gol razliku. Treća je Argentina s 11 bodova. Brazilci su tek šesti s devet bodova.

Izravno na Svjetsko prvenstvo idu prve četiri momčadi, a peta pozicija donosi dodatne kvalifikacije.