Ovih deset golova jedan je portal nazvao najboljima prošloga vikenda

Tu su Samuelsenov prodor, Rooneyjeva peta i Willianov razoran udarac

Manchester United's English striker Wayne Rooney (R) scores his team's second goal during the English Premier League football match between Manchester United and Swansea City at Old Trafford in Manchester, north west England, on January 2, 2016. AFP PHOTO / OLI SCARFF

RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. / AFP / OLI SCARFF
FOTO: AFP

I dok nogometaši koji se natječu u nekim od najjačih svjetskih liga i dalje čekaju nastavak sezone, ima i onih koji su aktivni. Na sreću svih zaljubljenika u lijepe nogometne poteze. A takvih je prošloga vikenda uistinu bilo mnogo pa je portal Bleacher Report sastavio popis deset najljepših golova postignutih tijekom vikenda iza nas.

1. Willian

Krilni nogometaš londonskog Chelseaja zabio je krasan gol u 3-0 gostujućoj pobjedi kluba kod Crystal Palacea. Treći mu je to premierligaški u sezoni.

https://vine.co/v/ibw7XAWF5bi

2. Yaya Toure

Kolarovo ubacivanje iz kuta bjelokošćanski veznjak pretvorio je u svoj peti prvenstveni pogodak sezone. Zabio je kapetan Manchester Cityja u 2-1 gostujućoj pobjedi kod Watforda.

https://vine.co/v/ibi0FVdmpr6

3. Blair Spittal

U utakmici koju su odigrali Dundee i Dundee United zabio je Blair Spittal svoj treći gol u sezoni, krasan, ali nedovoljan makar i za bod njegove momčadi. Domaćin je slavio 2-1 pobjedu.

https://vine.co/v/ibOB9P1YO2T

4. Suk Hyun-Jun

I on je, kao i Spittal, bio precizan iz slobodnog udarca. Zabio je svoj deveti ligaški gol sezone za uvodnu prednost Vitorije Setubal u utamici protiv Brage. Završilo je 1-1.

https://vine.co/v/ibeYQ59PKvn

5. Bruma

Nakon što je u prošlome kolu postigao pogodak Real Madridu, Bruma je precizan bio i u nedjelju. Rayo Vallecano i njegov Real Sociedad odigrali su 2-2, a svoj drugi prvenstveni pogodak portugalski nogometaš postigao je postavivši konačan rezultat sjajnim udarcem nakon ubacivanja iz kuta.

https://www.dailymotion.com/video/x3kkbxo_bruma-goal-rayo-vallecano-2-2-real-sociedad-02-01-2016-hd_sport#tab_embed

6. Ross Wallace

Zabio je jedini gol na utakmici protiv Fulhama za tri boda svog Sheffielda u utakmici 25. kola engleskog Championshipa. Drugi mu je to pogodak sezone.

https://vine.co/v/ibirXWDZlPA

7. Borja Baston

Eibarovi nogometaši bili su raspoloženi protiv Real Betisa u 4-0 pobjedi, a potez utakmice napravio je Borja Baston za svoj deveti ligaški gol u sezoni.

https://vine.co/v/ibHILvWIgEu

8. Wayne Rooney

Samo dva postignuta premierligaška gola do utakmice protiv Swansea Cityja djeluju odveć skromno i za manje kvalitetne nogometaše od najboljeg strijelca u povijesti engleske nogometne reprezentacije. No, ovaj, treći ovosezonski bio je spektakularan i vrijedan tri boda u 2-1 pobjedi.

https://vine.co/v/ibH6gZvzgBQ

9. Carles Gil

Utakmicu su igrali dvije posljednjeplasirane momčadi engleske Premier lige i rezultatom 3-1 protiv Aston Ville slavio je Sunderland. No, da izniman trud Traorea ne bude uzaludan na sjajan se način potrudio Gil postigavši ovaj gol, svoj drugi prvenstveni u sezoni.

https://vine.co/v/ibim1bpP1bI

10. Martin Samuelsen

Riječ je o igraču West Hama koji trenutačno nastupa za Peterborough u trećem razredu engleskog nogometa. A ovo je 18-godišnji Norvežanin napravio u 84. minuti utakmice protiv Sheffielda za 3-2 pobjedu svoje momčadi:

https://vine.co/v/ibtjAWEXHF6