Ovih je 5 poznatih nogometaša u 2015. završilo profesionalnu karijeru

Najpoznatije ime na popisu je ono legendarnog Španjolca Raula

Cosmos's player Raul reacts during a soccer match against the Fort Lauderdale Strikers in the NASL Championship semifinals on Coney Island, November 7, 2015 in New York.  The Cosmos defeated the Strikers 2-1.  AFP PHOTO / Kena Betancur / AFP / KENA BETANCUR
FOTO: AFP

U petak je bio prvi dan nove, 2016., godine. Povodom toga, prisjetili koji su slavni nogometaši u 2015. završili profesionalnu karijeru. Radi se o nogometašima koji su prestali s igranjem u (barem za profi nogometaše) starijoj dobi, a uglavnom je riječ o igračima s preko 35 godina. Na popisu ima nekoliko vrlo poznatih igrača koji su u nogometu izgradili veliku reputaciju i ostavili vrijedno nasljeđe.

1. Raul

Najpoznatije ime na popisu je ono Raúla Gonzáleza Blanca ili samo Raula, legende Real Madrida koji je krajeru završio u američkom New York Cosmosu s 38 godina.

https://www.youtube.com/watch?v=p74trcWCluo

2. Trezeguet

Na nogometnim terenima, barem kao profesionalnog igrača, više nećemo gledati niti francuskog napadača Davida Trezegueta koji je s 38 godina završio karijeru u indijskom klubu Pune City. Vrhunac karijere imao je u talijanskom velikanu Juventusu, a za nacionalnu reprezentaciju nastupio je 71 put i postigao 34 gola.

3. Recoba

Od nogometa se u 2015. oprostio urugvajski nogometaš Alvaro Recoba koji je profesionalno igrao sve do 39. godine. Kraijeru je završio kao igrač kluba iz svoje domovine Nacionala, a slavu je stekao kao igrač talijanskog Intera za koji je igrao čak 11 godina.

4. Rivaldo

Od nogometa se, sada konačno, prošle godine oprostio i Brazilac Rivaldo, svojedobno najbolji igrač na svijetu. To je učinio s 43 godine kao član lokalnog drugoligaša Mogi Mirima, čiji je i suvlasnik. Vrhunac karijere imao je kao igrač španjolske Barcelone.

https://www.youtube.com/watch?v=SIxBaZdY7lo

5. Vugrinec

Popis završavamo s jednim hrvatskim nogometašem, legendarnim Davorom Vugrincem, najboljim strijelcem HNL-a u povijesti. Oprostio se s 40 godina kao igrač Slaven Belupa, a bio je još član Dinama, Rijeke i Varteksa.