Nekad je nužno odabrati stranu

Ovog Dinamovog juniora Benfica želi u svojim redovima već sljedeće sezone

'U pitanju je veliki talent Dinamove škole koji može izrasti u sjajnog igrača'

16.09.2015., stadion Hitrec-Kacian, Zagreb - UEFA Liga mladih, skupina F, 1. kolo, GNK Dinamo - Arsenal FC. Branimir Kalaica.
Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Branimir Kalaica, 17-godišnji junior zagrebačkog Dinama, označen je kao jedna od većih želja Benfice za sezonu 2016/17, javlja portugalski sportski dnevnik O Jogo.

Interes koji prošlosezonski prvak portugalske lige iskazuje za stopera momčadi koja je kao prvoplasirana u grupi izborila plasman u osminu finala juniorske nogometne Lige prvaka ne čudi Tomislava Ivkovovića, bivšeg Sportingovog golmana čije se riječi citiraju u dnevniku:

“U pitanju je veliki talent Dinamove škole koji može izrasti u sjajnog igrača.”

Uskoro će mu cijena rasti

Ivković dodaje da je riječ o brzom igraču, hvali Dinamovu nogometnu školu koja se može pohvaliti nadolazećim talentima i Kalaicom među njima. Bivši golman i upozorava Benficu na brzu reakciju jer u onom trenutku kada neki od Dinamovih mladića osvane u udarnoj postavi maksimirske momčadi njegova cijena postaje iznimno visoka. Objašnjava to Ivković pojačanim interesom za igrača, nadopunjuje svoju izjavu riječima da o razvoju hrvatskog U19 reprezentativca treba voditi brigu i zaključuje:

“On je talent, no tek treba igrački izrasti.”