Ovdje doznajte koje su najzanimljivije nogometne utakmice ovog vikenda

Nogometni zaljubljenici i ovog će vikenda ponovno biti pred malim ekranima

Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi, Barcelona's Brazilian forward Neymar da Silva Santos Junior and Barcelona's Uruguayan forward Luis Suarez celebrate during the Spanish league football match FC Barcelona vs Club Atletico de Madrid at the Camp Nou stadium in Barcelona on January 11, 2015.   AFP PHOTO/
FOTO: AFP/AFP

Nogometni zaljubljenici i ovog će vikenda ponovno biti pred malim ekranima. Diljem Europe igra se pregršt zanimljivih utakmica, u subotu je i izvlačenje skupina za EURO 2016. godine, a mi vam donosimo kratki pregled najzanimljivijih nogometnih događanja. Pa idemo redom.

Subota, 12.12. 2015

13:45 Norwich – Everton (Premier liga)

Šesnaesteroplasirani Norwicha na svom travnjaku dočekuje deveteroplasirani Everton u sklopu 16. kola Premiershipa. Domaći nogometaši u ovom susretu imaju samo jedan cilj, a on je-pobjeda. Naime, Norwich je posljednji puta slavio u 12. kolu u srazu sa Swanseom, a od tada su ostvarili učinak od dva poraza uz remi. Everton, s druge strane, u posljednjih pet susreta ima osvojenih 9 bodova i biti će zanimljivo vidjeti hoće li društvo s Goodison Parka nastaviti svoju dobru formu i protiv Norwicha.

15:00 Lokomotiva – Istra (HNL)

U sklopu 20. kola HNL-a, Lokomotiva na svom stadionu dočekuje Istru 1961. U posljednjem susretu, Lokosi su na Parku mladeži remizirali sa Splitom 1:1. Sad Dinamova filijala na svom terenu dočekuje slabašnu Istru koja je posljednji puta slavila 17. listopada u srazu sa Osijekom (2:1).

Na Aldo Drosini baš i ne cvjetaju ruže, a gostovanje u Zagrebu im je šansa ostvariti dobar rezultat s kojim bi se napunili samopouzdanjem. Lokomotiva je na petom mjestu ljestvice, četveroplasirani Split im bježi 6 bodova i zagrebački sastav svim silama želi smanjiti taj zaostatak.

16:00 Barcelona – Deportivo (La Liga)

Barcelona Ivana Rakitića na svom Camp Nou u 15. kolu La Lige dočekuje Deportivo La Corunu. Katalonski velikan je vodeća momčad prvenstva sa 34 boda, dok je Deportivo šesti na tablici sa 22 osvojena boda. Međutim, Deportivo je uvijek neugodan protivnik svakome, pa Kataloncima ovaj sraz neće biti lagan. La Coruna je u prošlom kolu na svom stadionu remizirala sa Sevillom 1:1, momčadi koja je ove sezone skinula skalp Barceloni.

Ivan Rakitić AFP/AFP

16:00 Manchester City – Swansea (Premier liga)

Manchester City se želi vratiti na vrh premierligaškog društva, a da bi to ostvarili moraju svladati Swansea. Iako je City bolja momčad od Swansea koji drži petnaesto mjesto ljestvice, u Engleskoj svatko može dobiti svakoga, stoga drugoplasirani Građani će se morati dobro potruditi ako misle osvojiti bodove na svom Emiratesu u ovoj utakmici.

16.00 West Ham – Stoke (Premier liga)

Slaven Bilić muku muči s ozljedama svojih igrača, a njegovi pulenovi traže put kojim bi se vratili na pobjedničke staze. Stoke je idealan za ispunjivanje svoga cilja. Čekićari su pali na osmo mjesto ljestvice, dok je Stoke jedanaesti sa samo bodom manje od svog današnjeg protivnika (22 boda).

17:00 Hajduk – Split (HNL)

Gradski derbi na Poljudu koji uvijek plijeni pažnju hrvatskih ljubitelja nogometa. Dvadeseto kola, stoga, jako je bitno za nogometaše Damira Burića Šolte jer se želi isprati gorak okus poraza protiv Dinama prošloga vikenda. Split gleda u leđa trećeplasiranom Hajduku s 5 bodova manje (30 bodova) i imaju veliki motiv smanjiti taj zaostatak. Splitovci su uvijek neugodan protivnik Bijelima i stoga se očekuje zanimljiva utakmica na Poljudu.

18:00 Ždrijeb skupina za EURO 2016

Koga će Hrvatska dobiti na EURO-u 2016. godine, s kime će Hrvatska odmjeriti snage na smotri najboljih reprezentacija svijeta saznati ćemo sutra od 18 sati. Tekstualni prijenos ždrijeba iz Pariza UŽIVO moći ćete pratiti na portalu Telegram.

18:00 Sassuolo – Torino (Serie A)

U ovoj utakmici imati ćemo priliku ponovno vidjeti na djelu hrvatskog reprezentativca Šimu Vrsaljka koji igra za Sassuolo. Ono što veseli je sjajna forma Vrsaljka koji je jedan od ključnih igrača svoga sastava i kojeg bi u svojim redovima žele vidjeti brojni klubovi. U posljednjem kolu, Sassuolo je s 3:1 slavio na gostovanju kod Sampdorije, dok je Torino remizirao s Romom 1:1.

Šime Vrsaljko AFP

18:30 Bayer – Borussia M. (Bundesliga)

Iako je Bayer Leverkusen trenutno osma momčad Bundeslige, a Borussia Monchengladbach trećeplasirana momčad prvenstva, ovo je dvoboj koji plijeni najviše pažnje u 16. kolu Bundeslige. Jer, ipak se radi o momčadima između kojih je razlika svega 5 bodova.

18:30 Bournemouth – Manchester United (Premier liga)

Manchester je šokantno ispao iz Lige prvaka, trener Crvenih vragova Louis Van Gaal je, zbog toga, na udaru kritika i medija i navijača, a vremena za predah nema jer u goste dolaze 17-plasiranom Bournemouthu. Potresi zbog ispadanja iz Lige prvaka itekako su prisutni na Old Traffordu i ova utakmica za Rooneya i društvo neće biti lagana. Ne zbog atmosfere u svlačionici.

https://www.youtube.com/watch?v=1gyp7BzwfXI

20:30 Sevilla – Gijon (La Liga)

Alen Halilović sa svojim Sportingom dolazi na megdan Sevilli koja na svom stadionu igra sjajno. Sevilla je na svom stadionu uvijek neugodan protivnik svakome, pa će tako biti i u ovom slučaju. Zanimljivo je i to da je razlika između Seville i Sportinga četiri boda na prvenstvenoj ljestvici.

20:45 Udinese – Inter ( Serie A)

Jedna od najzanimljivijih utakmica 16. kola Serie A. Inter želi zadržati prvo mjesto ljestvice, dok Udinese ima namjeru naprodovati sa trinaestog mjesta u TOP 10. Ivan Perišić i Marcelo Brozović sve će napraviti da pokvare planove Udineseu i razvesele svoje navijače.

Nedjelja 13.12.2015.

15:00 Osijek – Dinamo (HNL)

Derbi 20 kola HNL-a. Dinamo na krilima pobjede izborene u posljednjim minutama u derbiju protiv Hajduka proteklog vikenda dolaze na Gradski vrt Osijeku koji želi pobjeći sa predposljednjeg mjesta prvoligaške ljestvice. Modri jesu favoriti, ali nešto će se pitati i Osijek koji je na svom terenu u prošlosti znao zapapriti Dinamu.

Marko Pjaca PIXSELL/PIXSELL

17:00 Rijeka – Slaven (HNL)

Nakon susreta Osijeka i Dinama, na red dolazi i utakmica Rijeke i Slaven Belupa. Rijeka ima isti broj bodova kao prvoplasirani Dinamo 39, dok je Slaven Belupo sedmi na tablici sa 20 bodova.

17:00 Liverpool – WBA (Premier liga)

U prošlom kolu Premier lige, Newcastle je na svom terenu šokirao Liverpool pobijedivši ga 2:0. Strateg Redsa Klopp poludio je zbog toga poraza, a sad ima priliku vratiti se pobjedama protiv West Bromwich Albiona. Anfield će, stoga, svjedočiti dvoboju osmoplasirane momčadi Liverpoola i trinaesteroplasiranog WBA, a između njih je razlika svega četiri boda.

https://www.youtube.com/watch?v=KPQyJTASkjs

17:00 Tottenham – Newcastle (Premier liga)

Derbi 16. kola Premier lige. Tottenham na svom travnjaku dočekuje Newcastle koji dolazi na krilima spomenute pobjede nad Liverpoolom. Tottenham je kvalitetnija momčad, ali nešto će se pitati i Newcastle. Nema sumnje, očekuje nas zanimljiv dvoboj.

18:00 Napoli – Roma (Serie A)

Derbi “Del Sole”, sraz koji će biti u centru pažnje nogometne Europe, susret koji će uzburkati vruću talijansku navijačku krv. Susret ovih dvaju klubova s posebnom pozornošću se prati u nogometnom svijetu. Ne samo zbog događanja na travnjaku, već i zbog navijačkih aktivnosti jer je antagonizam između Napulja i Rima jako veliki.

https://www.youtube.com/watch?v=v430rOreCwg

Uz to, ovaj dvoboj je bitan jer se radi o dvije momčadi koje su u vrhu prvoligaške ljestvice. Točnije, Roma sa 28 bodova drži četvrtu poziciju, dok je Napoli sa 31 bodom na trećem mjestu. Definitivno, dvoboj u kojem će sve frcati na travnjaku.

20:45 Juventus – Fiorentina (Serie A)

Definitivno, uz sraz Napolija i Rome ovaj susret spada u red najzanimljivijih dvoboja ovog vikenda, ne samo u Italiji nego i u Europi. Juventus Marija Mandžukića je trenutno peti u prvenstvu sa 27 bodova, dok je Fiorentina Nikole Kalinića, Milana Badelja i Ante Rebića na drugoj poziciji sa 32 boda. Četri Hrvata u jednoj utakmici, od toga vjerojatno tri na travnjaku, možemo li išta više poželjeti?!

Mario Mandžukić
Mario Mandžukić AFP

21:00 PSG – Lyon (Francuska liga)

Vodeći PSG Zlatana Ibrahimovića dočekuje peteroplasiranu momčad Lyona. I ove sezone, PSG nema konkurenciju u Francuskoj jer ovaj bogati francuski klub već sad biježi drugoplasiranom Angersu sa velikih 15 bodova.