Ovogodišnje Svjetsko F1 prvenstvo završilo je pobjedom Nice Rosberga

Rosberg je slavio ispred Lewisa Hamiltona i Kimija Räikkönena

Mercedes AMG Petronas F1 Team's German driver Nico Rosberg races during the Abu Dhabi Formula One Grand Prix at the Yas Marina circuit on November 29, 2015. AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC / AFP / ANDREJ ISAKOVIC
FOTO: AFP

Utrkom za Veliku nagradu Abu Dhabija okončano je ovogodišnje Svjetsko prvenstvo u Formuli 1. Pobjedu u posljednjem kruženju sezone odnio je Nico Rosberg u Mercedesu, ispred momčadskog kolege i prvaka Lewisa Hamiltona te trećeplasiranog Kimija Räikkönena u Ferrariju.

Treća je ovo uzastopna pobjeda za Rosberga i šesta u kalendarskoj godini koju završava kao drugi u ukupnom poretku vozača. Također i dvanaesta u kojoj su prve dvije pozicije na kraju utrke dijelili Mercedesovi vozači.

Rosberg već spreman za novu sezonu

“Oduševljen sam načinom na koji je sezona završila i što se mene tiče nova može početi u bilo kojem trenutku, može već i sutra”, izjavio je Rosberg s pobjedničkog postolja.

Morat će Rosberg ipak pričekati do 20. ožujka sljedeće godine kada utrkom za Veliku nagradu Australije započinje nova, 67. sezona elitnog automobilističkog natjecanja. Momčad Mercedesa branit će u njoj davno osvojen momčadski naslov, a Lewis Hamilton onaj osvojen u konkurenciji vozača prije mjesec dana.

https://www.youtube.com/watch?v=HxeJsoKFKIs

Konačan poredak vozača:

1. Lewis Hamilton (VBn) Mercedes 381 bod
2. Nico Rosberg (Njem) Mercedes 322
3. Sebastian Vettel (Njem) Ferrari 278
4. Kimi Raikkonen (Fin) Ferrari 150
5. Valtteri Bottas (Fin) Williams 136

Konačan poredak konstruktora:

1. Mercedes 703 boda
2. Ferrari 428
3. Williams-Mercedes 257
4. RedBull – Renault 187
5. Force India – Mercedes 136