Pedro nakon 20 osvojenih trofeja s Barcelonom i službeno postao član Chelseaja

Do prije par dana pisalo se da će prijeći u Manchester United

FOTO: AFP

Španjolski nogometaš Pedro Rodríguez (28) službeno je postao član Chelseaja, objavio je klub na svojoj stranici.

“Sretan sam što sam ovdje i jedva čekam da počne moja avantura u Chelseaju. Tu sam došao osvajati trofeje. Zahvaljujem klubu i navijačima što su mi dali šansu da odijenem na sebe plavi dres”, izjavio je Pedro, koji je u Barceloni igrao na poziciji lijevog krila, ali i napadača.

Njegov bivši klub objavio je da je za Pedra dobio 30 milijuna eura, od kojih će tri dobiti ovisno o nastupima.

20 trofeja s Barcelonom

“Klub želi javno izraziti zahvalnost Pedru na njegovom profesinalizmu i posvećenosti dok je bio naš član i poželjeti mu sreću u budućnosti”, stoji na Barceloninoj stranici.

Pedro je inače 2004. stigao u Barceloninu akademiju, a u siječnju 2008. je debitirao za prvu momčad. S aktualnim prvacima Europe osvojio je pet španjolskih prvenstava, tri Kupa kralja, četiri španjolska Superkupa, tri Lige prvaka i isto toliko europskih Superkupova. Dva je puta s klubom bio prvak svijeta.

https://www.youtube.com/watch?v=FY85iV5eLtI

Sve do prije par dana vjerovalo se da će Pedro postati član Manchester Uniteda, ali je na kraju došlo do obrata. Navodno se klubovi nisu mogli dogovoriti oko odštete, a prema nekim informacijama od tog transfera odgovorili su ga bivši suigrači Victor Valdes i Cesc Fabregas.