Pep Guardiola, sada je i službeno potvrđeno, od ljeta postaje trener premierligaša Manchester Cityja

Građani će se razići s trenerom Manuelom Pellegrinijem

09.12.2015., stadion Maksimir, Zagreb - UEFA Liga prvaka, skupina F, 6. kolo, GNK Dinamo - Bayern Muenchen. Trener Bayerna Josep Guardiola. 
Photo:
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Danas je službena postala vijest kako će Pep Guardiola od ljeta preuzeti momčad Manchester Cityja. Španjolski trener zadnje tri sezone proveo je u minhenskom Bayernu, ali je najavio kako s Bavarcima neće produljivati ugovor.

To je potaknulo spekulacije kako će Guardiola, koji je s Barcelonom osvojio ukupno 14 trofeja, preseliti na Otok. U Engleskoj je najviše izgleda za dovođenje španjolskog stručnjaka imao Manchester City, gdje je sportski direktor kluba dobar Guardiolin prijatelj Txiki Begiristain.

Pellegrini osvojio naslov s Cityjem

Građani će se razići s trenerom Manuelom Pellegrinijem, koji je sa Cityjem osvojio naslov u sezoni 2013/2014. Čileanac je vodio momčad s Etihada od 2013. godine, prvi je trener izvan Europe koji je s klubom osvojio naslov u Premier ligi.

Guardiona na putu trećeg naslova s Bayernom

Guardiola je s Bayernom dva puta bio prvak, na dobrom je putu k maksimalnom učinku u Bundesligi, jer Bavarci dominiraju i ove sezone.

Jedini neostvareni cilj s momčadi iz Münchena je naslov u Ligi prvaka, no Guardiola to još stigne napraviti na odlasku.

Bayern je u osmini finala, a za plasman dalje mora izbaciti Juventus koji je u posljednje vrijeme u odličnoj formi.