Pep tvrdi da nema ništa s odlaskom liječnika, ali je preuzeo krivnju za poraz

Našli se pod optužbama da su krivi za veliki poraz od Porta u Ligi prvaka

Bayern Munich’s Spanish head coach Pep Guardiola (C) stands on the sidelines during the UEFA Champions League quarter final football match FC Porto vs FC Bayern Munich at the at the Dragao stadium in Porto on April 15, 2015. AFP PHOTO / MIGUEL RIOPA
FOTO: AFP

Trener Bayerna Pep Guardiola prokomentirao je otkaze glavnog liječnika kluba dr. Hansa Müller-Wohlfahrt i njegovog tima nakon što su se našli pod optužbama da su krivi za veliki poraz od Porta u četvrtfinalu Lige prvaka.

– Ništa se nije dogodilo izmđu nas. On je sam odlučio otići i moram to poštivati – izjavio je Guardiola. Dodao je i kako je on odgovoran za ono što se dogodilo u Poru.

– Ako izgubimo, ja sam uvijek odgovoran, a ako je igrač ozlijeđen, to nije krivica liječnika – rekao je Španjolac poručivši kako će biti na klupi Bayerna i sljedeće sezone.

Komentirao ironični pljesak

Prokometirao je Guardiola i video s utakmice protiv Leverkusena u njemačkom kupu na kojem je ironično pljeskao prema liječničkom timu nakon što je Mehdi Benatia morao napustiti teren.

– Tu se radilo o mom osobnom razočaranju nakon njegove ozljede – rekao je trener Bayerna.

Bayernovo priopćenje

U međuvremenu, Bayern je na službenoj stranici objavio kako im je žao zbog odluke glavnog klupskog liječnika te da će uskoro objaviti tko će ga zamijeniti.

Dr. Hansom Müller-Wohlfahrtom bio je Bayernov liječnik još od 1977., a u neki ga smatraju legendama kluba. Njegove usluge su koristili i Usain Bolt, Boris Becker kao i njemački reprezentativci.