Enrique poručio prijatelju Pepu da ga namjerava pobijediti u obje utakmice

Guardioli će ovo biti prvi povratak u klub s kojim je kao trener osvojio sve trofeje

FOTO: PATRIK STOLLARZ/AFP

Trener Bacelone Luis Enrique izjavio je kako će polufinalna utakmica protiv Bayerna biti posebna jer će se Pep Guardiola prvi put sučeliti sa svojim bivšim klubom, a bit će to i njihov prvi okršaj.

– Nije mi važno igramo li prvu utakmicu kući ili u gostima jer namjeravamo izaći na travnjak i pobijediti u obje – poručio je Enrique koji je trenutno orijentiran na osvajanje naslova u španjolskom prvenstvu.

Izgubio pet minuta

– Izgubio sam pet minuta gledajući ždrijeb, a sada me samo zanimaju iduće tri prvenstvene utakmice prije susreta s Bayernom – dodao je Enrique te je poručio kako uvijek poslije ždrijeba razmišlja o lošoj sreći koja je zadesila momčadi koje su izvukle Barcelonu.

– Bayern teži istome kao i mi, i imaju najboljeg trenera – završio je Enrique.

Nakon njega oglasio se i Guariola koji je također rekao kako će za njega utakmica biti posebna zbog povratka u Barcelonu.

– Ona je moj dom i nemogu ništa više reći. Ovdje sam jer sam jednom bio u Barceloni – rekao je Guardiola pa je pohvalio bivšeg suigrača i trenera Barcelone.

– Enrique je u prvoj sezoni pokazao trenerske kvalitet i jako sam sretan zbog njega. Barcelona je velika momčad. Kao i prije svake utakmice analizirat ćemo što možemo napraviti protiv njih – rekao je Guardiola.

Osim Guardiloai, ovo polufinale bit će posebno emotivno i za Thiaga Alcantaru. Osim što će zaigrati protiv bivšeg kluba, na suprotnoj strani bit će i njegov brat Rafinha.

– Bit će nam teško, ali će mi biti čast ponovno igrati na Camp Nou. Sve ćemo napraviti kako bi prošli u finale – izjavio je Alcantara.

Prvi susret između ove dvije momčadi na rasporedu je 6. svibnja na Camp Npu dok je uzvrat na rasporedu 12. svibnja na Allianz Areni. Finale je 6. lipnja u Berlinu.