Perez je na transfere potrošio milijardu eura (a Benitez još nije krenuo u kupnju)

Predsjednik kluba svakom je treneru doveo barem jedno zvučno pojačanje

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez
FOTO: AFP/AFP

Rafael Benitez već je službeno potvrđen novim trenerom Real Madrida. Kao i njegovi prethodnici i on će, uz radno mjesto, dobiti određenu svotu eura koje će potrošiti na pojačanja. Prema dostupnim izvorima nije teško izračunati da je od 2000. godine i dolaska Vicentea del Bosquea na klupi momčadi započelo ulaganje koje je do danas doseglo brojku veću od milijardu eura.

Godina 2000. označava dolazak Florentina Pereza na predsjedničku funkciju u klubu koju je obnašao do 2006., a potom ponovno od 2009. godine do sada, i upravo njemu navijači kluba mogu zahvaliti transfere koji su zaprepastili svijet svojom visinom.

Ovo je popis trenera (ne i njihovih kratkoročnih zamjena) stiglih u Real u Perezovom mandatu. Ispod njihovih imena nalaze se i najskuplja pojačanja momčadi.

Vicente del Bosque

Najveći igrački dar Del Bosqueu bio je dovođenje Luisa Figa iz redova Barcelone. Transfer vrijedan 60-ak milijuna eura popraćen je, među ostalime, dovođenjem Makelelea vrijednog 15-ak milijuna.

Carlos Queiroz

Došao tjedan dana nakon dovođenje Davida Beckhama za 35 milijuna eura. Proslavljenog Engleza pridružio je momčadi u kojoj su već bili Zinedine Zidane, Figo, Ronaldo

Real Madrid´s soccer player David Beckham celebrates after a goal during their Spanish League match against Real Sociedad at Anoeta stadium in San Sebastian, 10 February 2007. AFP PHOTO/Pedro ARMESTRE.

Jose Antonio Camacho

Kratko se zadržao u klubu koji je momčad obogatio dolascima Waltera Samuela, Michaela Owena i Jonathana Woodgatea. Ukupno 57 milijuna eura.

Vanderlei Luxemburgo

Niti on se nije predugo zadržao u klubu. Za to je vrijeme svlačionica popunjena dolascima Sergija Ramosa za 27, Robinha za 25, Julia Baptiste za 20 milijuna eura. Stiglo je još igrača, a potrošeno oko 90 milijuna eura.

Sergio Ramos

Manuel Pellegrini

Povratnička sezona Pereza na funkciju bila je bombastična i potrošeno je više od 250 milijuna eura na pojačanja poput Cristiana Ronalda, Kake, Karima Benzeme, Xabija Alonsa

Cristiano Ronaldo

Jose Mourinho

Uložilo se nešto više od 70 milijuna eura za Angela di Mariju, Mesuta Özila, Samija Khediru

Carlo Ancelotti

Dolazak Garetha Balea u klub u transferu za kojeg se vjeruje da je iznosio 100 milijuna eura probio je sve rekorde. Stigli su i Asier Illarramendi te Isco, zajedno vrijedni 60-ak milijuna.

Juventus' defender Leonardo Bonucci (R) fights for the ball with Real Madrid's Welsh forward Gareth Bale during the UEFA Champions League semi-final first leg football match Juventus vs Real Madrid on May 5, 2015 at the Juventus stadium in Turin.       AFP PHOTO / MARCO BERTORELLO