Perišićev bratić tvrdi: 'Ivan nije cijepljen'

HNS od jutra ne želi odgovoriti na pitanje je li Perišić bio cijepljen.

21.06.2021., Firhill Stadium, Glasgow, Skotska - UEFA Europsko prvenstvo 2020, trening Hrvatske nogometne reprezentacije dan uoci utakmice 3. kola, skupine D protiv Skotske. Ivan Perisic. 
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Bratić hrvatskog nogometaša Ivana Perišića, pozitivnog na koronavirus, dao je kratku izjavu za Jutarnji list. “Ivan se nije cijepio, skoro nijedan igrač iz Intera nije bio cijepljen”, rekao je Petar Perišić. S bratićem se, kaže, čuo u subotu, nakon informacije da je pozitivan.

Zbog pozitivnog testa, Ivan Perišić morat će propustiti utakmicu osmine finala Europskog prvenstva protiv Španjolske. Njegov neočekivani izostanak golem je udarac za hrvatsku reprezentaciju, koja pred sobom ima vrlo teškog protivnika.

HNS od jutra ne želi odgovoriti na pitanje je li Perišić bio cijepljen. Uoči prvenstva, HNS je kazao kako je većina hrvatskih igrača primila cjepivo, a nagađalo se kako ga nisu primili samo oni igrači, koji su prethodno preboljeli koronu. No, prema tvrdnjama Perišićevog bratića, nije se cijepio ni krilni napadač Hrvatske, koji prethodno nije bio zaražen.

Španjolci cijepljeni dan prije početka Eura

“Naravno da je bio u šoku nakon pozitivnog testa, kao i svi mi”, izjavio je Petar Perišić novinaru Jutarnjeg. “Mogu samo zamisliti kako mu je doista bilo, ali on je nevjerojatno zreo, kao igrač i kao čovjek. Rekao mi je: A što sada, ja ne mogu, ali dečki će uskočiti i stisnuti'”, kazao je bratić reprezentativca.

Perišić inače igra za milanski Inter, u kojem mu je suigrač danski igrač Christian Eriksen. Nakon što je Eriksen zbog zastoja srca kolabira na terenu, danski nogometni savez objavio je kako nije primio cjepivo.

Stoji tvrdnja Perišićevog bratića da mnogi igrači Intera nisu cijepljeni, no nejasno je zašto HNS nije inzistirao na tome prije prvenstva. Dan prije početka Eura, cijepljena je cijela španjolska reprezentacija.


Napomena: Jutarnji list kasnije je dodao izjavu Petra Perišića kojom se, kako kažu, “djelomično ograđuje” od prethodnih izjava o cijepljenju. Citiramo: “Kasnije nas je Petar nazvao i djelomično se ogradio od svoje izjave da se Ivan nije cijepio. Kazao nam je da je tu informaciju čuo iz medija, a ne od svog bratića osobno”.