Pet stvari koje smo ovaj vikend mogli naučiti iz španjolskog prvenstva

Ne smije se bacati trava na druge igrače, u suprotnom se dobije crveni karton

FOTO: GERARD JULIEN/AFP

Španjolsko prvenstvo i ovaj vikend je ponudilo mnogo zaninmljivosti, a portal thesportbible.com izdvojio je pet najvažnijih činjenica koje smo naučili ovaj vikend.

1. Barcelona zna igrati na više načina

Barcelona je u nedjelju odigrala tešku gostujuću utakmicu s Celtom iz Viga i osvojila tri vrlo vrijedna boda zahvaljujući kojima je zadržala prednost na vrhu tablice. Konačan rezultat bio je 1:0 za katalonski klub, a jedini pogodak postigao je Jeremy Mathieu glavom nakon centaršuta iz slobodnog udarca.

To definitivno nije tipičan način na koji Barca daje golove, ali ekipa Luisa Enriquea tim je potezom dokazala da zna pobjeđivati na različite načine.

Gustavo Cabral i Luis Suarez

 

2. Ne smije se bacati trava na druge igrače

Utakmicu između Celte i Barcelone obilježio je i neobičan potez nogometaša kluba iz Viga Fabiana Orellane koji je u jednom trenutku bacio busen trave na Sergija Busquetsa, a nakon toga ga je sudac isključio.

3. James Rodriguez je jako bitan za Real Madrid

James Rodriguez

 

Kolumbijski reprezentativac James Rodriguez jako je bitan igrač za Real Madrid. On je tijekom posljednjih mjeseci bio ozlijeđen, a kada je ponovno zaigrao protiv Granade odmah se vidjelo koliko on čini momčad Kraljevskog kluba boljom.

4. Granada sigurno mrzi Ronalda

Cristiano Ronaldo

 

Madridski Real ovaj vikend je na domaćem terenu porazio Granadu s velikih 9:1, a portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo u toj pobjedi postigao je čak pet pogodaka. Portugalac nikad prije u karijeri nije poentirao pet puta u jednom susretu, a svoj prvijenac imao je protiv nogometaša Granade koji zbog toga ne mogu biti sretni.

5. Atletico Madrid prestigao Valenciju

atlm

 

Nogometaši Atletico adrida ostvarili su bitnu pobjedu protiv Cordobe, koji su zahvaljujući novim bodovima prestigli Valenciju i sada se nalaze na trećem mjestu španjolske Primere.