Pierce sa zvukom sirene donio pobjedu Wizardsima (i spriječio preokret Atlante)

Vodili su Wizardsi s 21 razlike do zadnje četvrtine, ali je Atlanta dostigla prednost

WASHINGTON, DC - MAY 09: Paul Pierce #34 of the Washington Wizards lays on the ground and celebrates with teammates after hitting the game winning shot to give the Wizards a 103-101 win over the Atlanta Hawks in Game Three of the Eastern Conference Semifinals of the 2015 NBA Playoffs at Verizon Center on May 9, 2015 in Washington, DC. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement.   Rob Carr/Getty Images/AFP
FOTO: AFP

U trećim utakmicama konferencijskih polufinala doigravanja NBA lige pobjede su ubilježili domaćini, pa Washington Wizardsi i Memphis Grizzliesi vode u serijama na četiri pobjede s 2-1. Washigton je na svom parketu slavio protiv najbolje momčadi Istoka Atlanta Hawksa s 103-101, a pobjedu je Wizzardsima donio Paul Pierce košem sa sirenom.

U iznimno uzbudljivom susretu Washington je vodio s čak 21 poenom razlike početkom zadnje četvrtine, ali je Atlanta furioznom serijom od 21-3 tu ogromnu prednost dostigla. Igrač gostiju Mike Muscala tricom 14 sekundi prije kraja izjednačava na 101-101, da bi skok-šutem sa sirenom veteran Pierce ipak spriječio potpuni preokret.

Wall propustio utakmicu

Pierce je utakmicu završio s 13 koševa, ujednačeni napad domaćina predvodili su s po 17 koševa Bradley Beal,Nene i Otto Porter, dok je pobjeda domaćina još vrijednija jer su igrali bez svog ponajboljeg igrača Johna Walla, koji se ozlijedio u prvoj utakmici. Dennis Schroder i Jeff Teague su s po 18 koševa bili prvi strijelci Atlante. Četvrta utakmica igra se u ponedjeljak navečer također u Washingtonu.

Uvjerljivi Grizzliesi

Manje uzbudljivo je bilo u memphisu gdje su Grizzliesi s 99-89 pobijedili najbolju momčad Zapada Golden State Warriorse i poveli s 2-1 u seriji. Domaćini su početkom četvrte četvrtine poveli s 19 koševa razlike, Warriorsi su tri minute prije kraja došli na svega -4, no Grizzliesi su dokraja napravili seriju 11-4 i dobili utakmicu. Zach Randolph (22) i Marc Gasol (21, 15 skokova) bili su najbolji kod Memphisa, a kod Warriorsa je prednjačio najbolji igrač lige Stephen Curry s 23 koša, ali i lošim šutem (8-21).

https://www.youtube.com/watch?v=Dras7DIobmQ

Četvrta utakmica igra se u ponedjeljak navečer opet u Memphisu, a službena NBA statistika kaže da momčadi koje u doigravanju na četiri pobjede povedu s 2-1 prolaze dalje u čak 81 posto slučajeva.

https://www.youtube.com/watch?v=dqsnY4BDZB8