Pioniri Osijeka pozvani su na turnir u Sjevernoj Koreji (ali kažu da neće doći)

Osijek neće otputovati u azijsku državu zbog tehničkih razloga

FOTO: AFP

Stariji pioniri hrvatskog prvoligaša Osijeka pozvani su na turnir u Sjevernoj Koreji. Informaciju je objavio sam klub, ali i napomenuo da se najvjerojatnije neće odazvati na poziv.

“Dobar glas se daleko čuje”

Na stranici hrvatskog prvoligaša piše:”Odavno se u narodu kaže kako se dobar glas – daleko čuje. Potvrda da je uistinu tako stigla je ovih dana i u Gradski vrt i to iz daleke i po mnogo čemu specifične Sjeverne Koreje. Naime, mladu momčad osječkog nogometnog prvoligaša, generaciju starijih pionira 15-godišnjaka, Koreanci, i to oni koji žive u jednoj od najzatvorenijih zemalja svijeta, pozvali su u goste na zanimljiv turnir”.

Hrvatski klub jedina je europska momčad koja je primila poziv za to natjecanje. Na Osijekovoj stranici stoji da to “dakako godi svima u Školi nogometa bijelo-plavih”.

Neće doći zbog tehničkih problema

Sjeverna Koreja jedna je od najzatvorenijih zemalja na svijetu, tako da je ova vijest o pozivanju Osijekovih pionira posebno zanimljiva. Turnir će se održati u Pyeongyangu, u sportskom kompleksu velikog državnog vođe Kim Il Seonga od 19. do 26. kolovoza.

Na turnir je pozvano osam klubova iz šest zemalja – Brazila, Kine, Uzbekistana, Hrvatske te Sjeverne i Južne Koreje. Na kraju objave iz Osijeka napominju da će se teško odazvati pozivu zbog “kratkog vremena glede same organizacije dalekog i zahtjevnog putovanja”, ali su htjeli objaviti da su pozvani.