Pirlo i dalje na raspolaganju reprezentaciji, a tvrdi i da će Mandžukićev Juventus do naslova

"Ja sam spreman i na raspolaganju izborniku. Odluka je njegova", poručio je Pirlo

Italy's midfielder and captain Andrea Pirlo looks on during a friendly game Portugal against Italy at the Stade de Geneve on June 16, 2015 in Geneva.  AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
FOTO: AFP

Odlazak Andree Pirla iz Juventusa u MLS, u kojem nastupa za momčad New York Cityja, ne znači i njegov oproštaj od reprezentativnog dresa. Bude li ga izbornik Antonio Conte pozvao, Pirlo će se rado odazvati pozivu u talijansku nogometnu izabranu vrstu.

Upravo je to preko medija poručio sam 36-godišnji plemeniti veznjak koji smatra i da će njegova bivša momčad i dalje dominirati talijanskom Serijom A.

Čeka Conteov poziv

“Juventus će proslaviti naslov prvaka. Naravno da to kažem iz ljubavi prema tom klubu, ali i zato što iskreno mislim da imaju najbolju momčad u Italiji. Jači su i mlađi su pa se nadam da im slijedi još jedna uspješna sezona”, kazao je Pirlo i okrenuo se reprezentaciji:

“Bit ću spreman. I dalje sam na raspolaganju izborniku, a odluka je njegova.”

Italija je, podsjetimo, drugoplasirana momčad Skupine H kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo kojem je sljedeće godine domaćin Francuska sa bodom manje u odnosu na vodeću Hrvatsku (13-12). Početkom rujna, 3. i 6., ugostit će Maltu u Firenci, odnosno Bugarsku u Palermu. Hrvatska će istih datuma gostovati kod Azerbajdžana i Norveške.