Platini poslao pismo članicama Uefe u kojem tvrdi da nema ništa sumnjivo u uplati Fife koju je primio

Predsjednik Uefe je za Fifu radio od 1998. do 2002., a devet godina kasnije dobio je još dva milijuna franaka

UEFA president Michel Platini attends the preliminary draw for the 2018 World Cup qualifiers at the Konstantin Palace in Saint Petersburg on July 25, 2015.  AFP PHOTO / OLGA MALTSEVA
FOTO: AFP

Michel Platini, predsjednik Europskog nogometnog saveza poslao je u ponedjeljak pismo savezima članicama Uefe, u kojem objašnjava kako je prošli petak razgovarao s istražiteljima o dva milijuna švicarskih franaka koje je 2011. dobio od Fife, svjetskog nogometnog saveza.

Platini je radio u Fifi od 1998. do 2002., a tvrdi da je tada dogovorio naknadnu isplatu za svoj rad. Neki vjeruju da je šestedesetogodišnjak igrao važnu ulogu u dodjeli Svjetskog prvenstva 2022. Kataru.

“Imao sam u petak razgovor sa švicarskim vlastima, ali ne kao optuženik, već kao osoba koja može pružiti informacije. Danas sam poslao pismo Etičkoj komisiji Fife da im mogu pružiti dodatne informacije o svemu kako bih raščistio situaciju,” napisao je Platini

Platinijeva izjava objavljena je samo nekoliko trenutaka nakon što je predsjednik Fife Sepp Blatter opovrgnuo optužbe da se služio ilegalnim radnjama koje se spominju u posljednje vrijeme.