Pljačkaši plinom omamili prvaka Formule 1 Jensona Buttona i odšetali s nakitom vrijednim 2,6 milijuna kuna

Pljačka se dogodila u vili u Saint-Tropezu gdje bračni par provodi odmor

FOTO: Twitter

Britanski vozač Formule 1 i svjetski prvak iz 2009. godine Jenson Button i njegova supruga omamljeni su plinom, a potom i opljačkani u svojoj vili na jugu Francuske gdje provode godišnji odmor.

Button (35) i Jessica Michibata (30) bili su žrtva provalnika koji su kroz otvor za ventilaciju vile u Saint-Tropezu pustili plin koji je dvojac onesvijestio pri čemu je kriminalcima bio olakšan ulazak na njihov posjed, a kasnije i ‘čišćenje’ istog. Otuđen je Michibatin zaručnički prsten vrijedan 250.000 funti i neke druge vrijednost pa se procjena plijena kojim su provalnici napustili vilu vrti oko 300.000 funti (2,6 milijuna kuna).

Već viđen način pljačkanja

“Policija je rekla Jensonu da su provalnici koristili plin za omamljivanje, a i on sam smatra da se upravo to dogodilo. Bili su u istoj prostoriji kao i Jenson i Jessica i prekapali po njihovim ladicama. Imali su prostora za slobodno kretanje zbog učinka plina kojega su koristili”, izjavio je neimenovani izvor The Sunu koji donosi vijest.

S bračnim parom u vili je navodno bilo još troje ljudi. I oni su bili omamljeni na jednak način. Što se dogodilo shvatili su jutro nakon provale uočivši opljačkanu kuću.

Policija u Francuskoj kaže da je ovakav slučaj provala u vile viđen više puta, a ovaj puta smatra se da su nedjelo izvele dvije osobe. Buttonov glasnogovornik potvrdio je što se dogodilo i dodao da je osim zaručničkog prstena otuđeno još nakita.