Pogledajte grub prekršaj zbog kojeg je nogometaš iz Gane kažnjen s čak šest utakmica suspenzije

Faul Majeeda Warisa u francuskom prvenstvu

FOTO: screenshot/twitter

Trenutak potpunog ludila donio je napadaču francuskog prvoligaša Lorienta Majeedu Warisu čak šest utakmica suspenzije. Warisov divljački ispad dogodio se tijekom utakmice između Guingampa i Lorienta (2:2) u prošlom kolu francuskog prvenstva. Ganski reprezentativac je sudac nije start Jimmyja Brianda na njemu ocijenio kao prekršaj.

“Samo sam ga htio uplašiti”

Osveta je bila brutalna. Waris je u napadu ludila pokosio Brianda prekršajem kakav se doista ne viđa svaki dan, posebno ne u jednoj od najjačih svjetskih liga. Dobio je izravni crveni karton, a na jednak je način kažnjen i domaći veznjak Younousse Sankhare koji je krenuo u obračun s Warisom. Disciplinska komisija Francuskog nogometnog saveza kaznila je Warisa s čak šest utakmica zabrane igranja, a on sam se vrlo brzo pokajao zbog svoje gluposti.

“Još se uvijek pitam kako sam mogao tako reagirati. Dečko me faulirao i nije kažnjen zbog toga, a moja je reakcija bila loša. Nisam to trebao napraviti, ali nisam ga imao namjeru ozlijediti ili ga ‘ubiti’. Samo sam ga htio uplašiti”, opravdavao se Waris.