Pogledajte Mandžukićev pogodak kojim je Juventus izjednačio protiv Empolija

Juventus je protiv Empolija pobijedio 3-1

FOTO: screenshot/twitter

Završena je utakmica 12. kola talijanske Serije A u kojoj je Empoli na svojem terenu izgubio od Juventusa 3-1, a prvi pogodak za Juve postigao je hrvatski reprezentativni napadač Mario Mandžukić.

Pogledajte snimku tog pogotka.

https://twitter.com/IVJ_1897/status/663364025770770432

Empoli je poveo protiv Juventusa golom Massima Maccaronea u 19. minuti, no torinska ‘Stara dama’ je uzvratila s tri gola. Izjednačio je Mandžukić u 32. minuti postigavši svoj drugi pogodak u Serie A. Šest minuta kasnije Patrice Evra je doveo goste u prednost, a sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Paulo Dybala u 84. minuti. Međutim, Juve je treći pogodak postigao iz akcije u kojoj je Stephan Lichtsteiner bio u zaleđu. Njegov udarac je obranio Lukasz Skorupski, a u nastavku akcije Mandžukić je uzdrmao vratnicu, a Dybala odbijanac pospremio u mrežu. Mandžukić je odigrao cijeli susret za Juve.

Romi derbi

Također, u jednom od najvećih derbija talijanskog nogometa Roma je pobijedila Lazio 2-0, a do trijumfa je stigla golovima Edina Džeke (10) i Gervinha (62).

Pobjedu je ostvario i Inter koji je na gostovanju kod Torina slavio 1-0. Pogodak odluke zabio je Geoffrey Kondogbia u 31. minuti. Bila je to sedma Interova pobjeda ove sezone ostvarena rezultatom 1-0. Ivan Perišić je zaigrao za Inter od 67. minute, dok Marcelo Brozović nije ulazio u igru.

Inter u vodstvu

Sassuolo je golom Nicole Sansonea u 28. minuti pobijedio Carpi. Šime Vrsaljko je igrao za domaći sastav do 69. minute.

Na ljestvici vodi Inter sa 27 bodova, Roma je druga sa 26 bodova, a na trećem mjestu je Fiorentina sa 24 boda i utakmicom manje. Juventus je sedmi sa 18 bodova.