Pogodak Brozovića u 2-1 porazu kod Fiorentine, u nervoznoj utakmici tri crvena kartona

Na ljestvici vodi Juventus sa 57 bodova, Napoli ima 56, a treća je Fiorentina sa 49

Fiorentina's forward from Senegal Khouma Babacar  (C) celebrates after scoring a goal during the Italian Serie A football match Fiorentina vs Inter Milan, on February 14, 2016 at Florence's "Artemio Franchi" comunal stadium. / AFP / ANDREAS SOLARO
FOTO: AFP

U posljednjem susretu 25. kola talijanskog nogometnog prvenstva Fiorentina je na stadionu Artemio Franchi pobijedila Inter 2-1, a pogodak za goste zabio je hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović.

Hrvatski je veznjak je svoj treći ligaški pogodak ove sezone zabio u 26. minuti na asistenciju Rodriga Palacija. Izjednačio je Borja Valero u 60. minuti, a pobjednički pogodak za viole zabio je Khouma El Hadji Babacar u prvoj minuti sudačke nadoknade. Fiorentini je put do pobjede olakšalo isključenje suparničkog braniča Alexa Tellesa u 82. minuti. U trećoj minuti sudačke nadoknade isključen je Mauro Zarate kod Fiorentine, a Kondogbia iz Intera dobio je crveni zbog nesportskog ponašanja na putu u svlačionicu.

Kaliniću i Brozoviću 90, Perišiću 20 minuta

Nikola Kalinić je odigrao cijeli susret za Fiorentinu, dok je Milan Badelj i dalje izvan stroja zbog ozljede. Kod Intera je Brozović odigrao cijeli susret, a osim što je postigao pogodak, zaradio je i žuti karton u 68. minuti. Ivan Perišić je ušao u igru 20 minuta prije kraja susreta.

Na ljestvici vodi Juventus sa 57 bodova, Napoli ima bod manje, a treća je Fiorentina sa 49 bodova. Slijede Roma sa 47 i Inter sa 45 bodova. Posljednja tri mjesta koja vode u niži rang natjecanja drže Frosinone (22), Carpi (19) i Verona (15).