Policija je uoči derbija u Zagrebu privela 20-ak članova Torcide i našla pozamašnu količinu hladnog oružja

Policija je uhitila navijače neposredno nakon silaska s vlaka

FOTO: screenshot/twitter

Danas u 15 sati u Zagrebu počinje utakmica Dinama i Hajduka, najveći derbi domaćeg nogometa. HRT javlja da je uoči tog susreta na zagrebačkom Glavnom kolodvoru policija privela oko 20 članova Torcide, navijačke skupine Hajduka, zbog sprečavanja mogućih nereda.

https://twitter.com/sanjanjr/status/673103145019510785/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw

Policija je uhitila navijače neposredno nakon silaska s vlaka iz Splita, a skupina od njih otprilike 20 odmah je nakon dolaska u Zagreb počela bacati baklje, topovske udare i petarde pokraj tramvajske stanice. Vrlo brzo je reagirala interventna policija koja ih je okružila i polegnula na pod, a prilikom pretrage pronašli su veliku količinu hladnog oružja. Među otkrivenim bili su bokseri, teleskopske palice i šipke.

Nadolazeći derbi druge i treće momčadi u prvenstvu proći će pod jakim policijskim snagama. Podsjetimo, nogometna utakmica između Dinama i Hajduka procijenjena je utakmicom visokog sigurnosnog rizika te će veći broj policijskih službenika iz PUZ-e i drugih policijskih uprava biti angažiran na policijskom osiguranju, objavio je MUP.

Dodatne mjere sigurnosti

“Vezano za organizaciju ovog i drugih sličnih predstojećih javnih okupljanja ističemo da će se u pogledu trenutnih sigurnosnih okolnosti na području Europske unije, pored uobičajenih, provoditi i dodatne sigurnosne mjere i radnje”, stoji u priopćenju u kojem se napominje da će s obzirom na to da se očekuje veći broj posjetitelja i navijača te organiziranih navijačkih skupina, a temeljem iskustava vezanih za problematiku navijača, policija ću kontinuitetu poduzimati niz mjera i radnji sukladno Zakonima.

Ulazi za gledatelje otvaraju u 13 sati, te preporučuju da čim ranije dođu na stadion zbog opsežnih mjera sigurnosti na vanjskom, a posebno unutarnjem perimetru stadiona, koje će se poduzimati s ciljem sprječavanja unošenja zabranjenih predmeta i sredstava na prostor stadiona koji će se oduzimati bez iznimke.