Nekad je nužno odabrati stranu

Ponajbolji svjetski košarkaš Stephen Curry ozlijedio se u novoj pobjedi Warriorsa nad Houstonom

Još nije potvrđeno koliko je ozbiljna ozljeda

CLEVELAND, OH - JUNE 09: Stephen Curry #30 of the Golden State Warriors and LeBron James #23 of the Cleveland Cavaliers fall to the court in the fourth quarter during Game Three of the 2015 NBA Finals at Quicken Loans Arena on June 9, 2015 in Cleveland, Ohio. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, user is consenting to the terms and conditions of Getty Images License Agreement.   Mike Ehrmann/Getty Images/AFP
FOTO: AFP

Košarkaške momčadi Cleveland Cavaliersa i San Antonio Spursa prve su s ostvarenim plasmanom u konferencijska polufinala. Cavsi, vodeća momčad Istoka, probila se ondje nakon serije 4:0 protiv Detroit Pistonsa, a Spursi, drugoplasirani sastav Zapada, svoje je mjesto u poluzavršnici konferencije zaslužio jednako uvjerljivom serijom protiv Memphis Grizzliesa.

Pobjedom 100:98 u sinoć odigranoj utakmici u Auburn Hillsu, Cavsi su ‘pomeli’ osmu momčad Istoka ponovno predvođeni Kyrieom Irvingom koji je ubacio 31 poen.

Jednako važno, oni su stizali u trenucima kada su Pistonsi hvatali priključak pa je tako Irving krajem treće četvrtine gostima držao distancu tricom sa centra, potom dodao jednu tricu u posljednjoj minuti na +1 svoje momčadi, ali i odigrao obranu na Reggieju Jacksonu koji je u posljednjem napadu na utakmici pokušao svojoj momčadi donijeti prvi bod u seriji.

James predvodio Cavse do slavlja

LeBron James je dodao 22 koša uz 11 skokova i šest asistencija za Cleveland čijoj su pobjedi najviše prijetili Marcus Morris (24), Tobias Harris (23, 13 skokova) i Andre Drummond (17, 11 skokova).

https://www.youtube.com/watch?v=Siemk_fvCt8

Čekaju Celticse ili Hawkse

U nastavku doigravanja prvi favoriti Istoka će na pobjednika iz ogleda Atlanta Hawksa i Boston Celticsa koji je trenutačno na omjeru 2:2, nakon što su Celticsi u noći na nedjelju slavili u produžetku 104:95.

Produžetak im je polaganjem omogućio Isaiah Thomas, a potom u njemu dodao i posljednjih pet poena svoje momčadi za 28 koševa ukupno i novo slavlje.

Millsap do rekorda karijere

Atlanta je najviše dobila od Paula Millsapa, čak 45 koševa što je njegov rekord karijere kad su utakmice u doigravanju u pitanju, i trinaest skokova, no crna serija utakmica u produžetku nastavljena je za tu momčad.

Naime, ove su sezone izgubili svih pet takvih utakmica u osnovnom dijelu, a slavili nakon dodatnih minuta nisu već više od dvije godine.

https://www.youtube.com/watch?v=Ocx6eIQgWB4

Spursi lako

Spursi su iskoristili Memphisove ovosezonske muke (za Grizzliese je nastupalo čak 28 igrača) i stigli među posljednje četiri momčadi Zapada i sad čekaju pobjednika ogleda Oklahoma Cityja i Dallas Mavericksa koji je trenutačno na 3:1 za Thundere.

Kawhi Leonard je postigao 21 koš i imao sedam uhvaćenih lopti za Spurse, dok je Lance Stephenson stavio 26 za poraženi sastav.

https://www.youtube.com/watch?v=Alf4S8qCIBA

Nova ozljeda Curryja

Do trećeg slavlja u četvrtoj utakmici protiv Houston Rocketsa stigli su i aktualni prvaci, no tek će se vidjeti prava cijena 121:94 pobjede.

Naime, nakon dvije utakmice pauziranja zbog ozljede desnog gležnja na parkete se vratio Stephen Curry, no povratak platio ozljedom desnog koljena u posljednjoj akciji prvog poluvremena.

Thompson povukao za ratnike

Koliko je ona ozbiljna još nije potvrđeno, no pokaže li se da će morati dulje pauzirati, bit će to vijest koja će sablazniti klub i njegove navijače i upravo ona kojoj su se nadali svi ostali kandidati za prsten prvaka.

Klay Thompson je ubacio 22 koša za branitelje naslova, Dwight Howard 19, uz 15 skokova za Rocketse koji su pred pragom eliminacije.

https://www.youtube.com/watch?v=ojvBdaPgLX4

NBA doigravanje, rezultati prvog kruga:

Zapadna konferencija

Memphis Grizzlies – San Antonio Spurs 95-116

(Spursi su izborili konferencijski polufinale serijom 4:0)
Houston Rockets – Golden State Warriors 94-121

(Warrirosi vode 3:1 u seriji)

Istočna konferencija

Boston Celtics – Atlanta Hawks 104-95 (produžetak)

(serija je izjednačena na 2:2)

Detroit Pistons – Cleveland Cavaliers 98-100

(Cavaliersi su izborili konferencijski polufinale serijom 4:0)