Poprilično sjajan potez slovenskog trenera koji je pojačanje svoje momčadi pronašao preko LinkedIna

Trener Domžala napisao je da traži pojačanje. Dobio je 150 ponuda

Videoton's Spanish defender Alvaro Brachi (L) and KRC Genk's French forward Steven Joseph-Monrose (R) vie for the ball during the UEFA Europa League football match FC Videoton vs KRC Genk in Szekesfehervar, Hungary on November 22, 2012. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK / AFP / ATTILA KISBENEDEK
FOTO: AFP

To što je trener nogometne momčadi Domžala Luka Elsner prijelazni rok iskoristio za dovođenje jednog braniča možda i ne bi odjeknulo, no način na koji je to izveo poprilično je zanimljiv.

Elsner je, naime, iskoristio pogodnost platforme za profesionalno umrežavanje, traženje i nuđenje posla, popularnik LinkedIn, na kojem je objavio da traži ofenzivnog desnog beka sa putovnicom neke od država Europske unije i iskustvom igranja u 3-4-3 formaciji. Ponude su stizale jedna za drugom.

Dobio 150 ponuda

“Pedeset agenata prati moj profil. U tri sam dana dobio profile 150 nogometaša i bio je to najbolji i najbrži način za dobivanje povratne informacije. U konačnici smo potpisali Španjolca koji je igrao za Videoton u Mađarskoj i mislim da smo napravili dobar posao”, pohvalio se Elsner L’Equipeu.

Inače, novi igrač kluba je Alvaro Brachi, nekoć član B momčadi Betisa i Espanyola.