Poznati su datumi otvaranja i zatvaranja Svjetskog prvenstva 2022. godine

Svjetsko nogometno prvenstvo trajat će od 21. studenoga do 18. prosinca 2022.

Qatar's Emir Sheikh Hamad bin Khalifa al-Thani (C) holds the World Cup trophy next to FIFA president Joseph Blatter (R) after Qatar was chosen to host the 2022 World Cup at the FIFA headquarters in Zurich on December 2, 2010. Qatar became the first Arab, Middle Eastern or Muslim country to be awarded the right to stage football's World Cup. AFP PHOTO/KARIM JAAFAR
FOTO: AFP

Svjetsko nogometno prvenstvo kojem će domaćin biti Katar 2022. godine započet će 21. studenoga, a utakmica za naslov igrat će se 18. prosinca. Mundijal će trajati 28 dana, potvrdio je Fifin Izvršni odbor u petak.

Još u ožujku je Međunarodna nogometna federacija odlučila uobičajen termin lipanj-srpanj zamijeniti kasnijim, a sve zbog vrućina koje će ondje tada vladati. Dogovoreno je i da će trajanje Mundijala biti četiri dana kraće od uobičajenog te će na taj način manje remetiti klubove i lige koji će morati prekinuti sezonu.

Gust lipanjski raspored

Klubovi će svoje igrače morati osloboditi obveza najkasnije do 14. studenoga, odnosno tjedana dana prije početka Svjetskog prvenstva na kojem će igrati 32 najbolje reprezentacije.

Također, reprezentacije u listopadu u godini Mundijala neće igrati prijateljske i utakmice kvalifikacija za kontinentalna prvenstva. Obično su za taj mjesec zakazane dvije takve, a one će biti igrane u veljači pa će između 30. svibnja i 14. lipnja nacionalne momčadi morati na travnjake četiri puta.