Predsjednik Hajduka kaže da su oni koji su palili baklje na zadnjem gostovanju neprijatelji kluba

Hajduk strahuje od nove kazne nakon izgreda na gostovanju kod Slovana u Češkoj

FOTO: screenshot/youtube

Predsjednik Hajduka Marin Brbić prokomentirao je izgrede na tribini na kojoj su bili smješteni navijači Hajduka na utakmici doigravanja Europske lige na gostovanju splitskog kluba kod češkog Libereca. Podsjetimo, na samom kraju spomenutog susreta zapaljene su baklje na tribini s navijačima splitskog kluba zbog čega su morali reagirati redari i vatrogasci, a te događaje Brbić je ocijenio sramotninma.

`Moramo strepiti od nove kazne`

O navijačima je prvo rekao: “Mi smo se borili i izborili uoči utakmice da ih svih propuste na stadion, a čini mi se da je baš na tom dijelu počela vatra.” A zatim je bio oštar u kritici. Napišite slobodno – ti koji su palili bengalke su neprijatelji Hajduka! Ne može pojedinac biti iznad Hajduka! Svaki taj pojedinac nanosi štetu klubu i više je vrijeme da ga se odstrani s tribine gdje su naši navijači. Moramo se pogledati u ogledalo jer što ćemo raditi u Europi s takvim ponašanjem? Sad opet moramo strepiti od nove kazne, a već smo platili 115.000 eura, bez utakmice u Norveškoj”, prenosi njegovu izjavu Dalmatinski portal.

Marin Brbić
Marin Brbić PIXSELL/PIXSELL

Već smo pisali da je utakmicu doigravanja Europske lige između Slovana i Hajduka u Europskoj ligi, koja je odigrana u češkom Liberecu, obilježila pobjeda domaćina 1-0, ali i neredi za koje su zaslužni huligani među navijačima Hajduka. Oni su u sudačkoj nadoknadi susreta zapalili nekoliko baklji, a sada su iz Slovana na Facebooku objavili fotografije koje pokazuju štetu koju su gostujući navijači napravili na njihovom stadionu.

Izgredi na kraju

Na slikama se vidi više uništenih plastičnih sjedalica, a u opisu svoje objave iz Slovana su se samo sarkstično upitali: “Zašto je na Stadionu U Nisy zabranjena pirotehnika?”

Proč je na stadionu U Nisy zakázaná pyrotechnika?

Posted by FC Slovan Liberec on 21. kolovoz 2015

Podsjetimo, ranije danas smo pisali da je cijeli susret protekao mirno, sve do sudačke nadoknade. Tada su u 94. minuti na tribini na kojoj se nalazila Torcida zapaljene baklje. Nakon toga je došlo do sukoba navijača sa zaštitarima, a baklje su šmrkovima zalijevali vatrogasci. Sudeći po viđenome, Hajduk sada očekuje nova kazna Uefe.

Krivci za dvije krađe

Također, HRT javlja da su navijači Hajduka bakljama zapalili i fasadu jedne zgrade u centru grada, a zaslužni su i za dvije krađe, u shopping centru i jednoj benzinskoj postaji, a izvedene su na jednak način – veći broj navijača ušao je u dućan i bez plaćanja uzeo mnogo piva.