Premijer misli da će i novog izbornika Čačića maknuti kao nekog pučkoškolca

Milanović smatra da Hrvatski nogometni savez nije bio korektan prema Niki Kovaču

FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL/PIXSELL

Hrvatski premijer Zoran Milanović prokomentirao je postavljanje Ante Čačića na poziciju novog izbornika hrvatske nogometne reprezentacije. Istaknuo je da ne podržava što je otkaz na izborničkoj funkciji dobio Čačićev prethodnik Niko Kovač te istaknuo i da njegovog nasljednika čeka ista sudbina.

Kovač nije politički najbolje razumio

“Kovač je osoba koja se politički angažirala u kampanji za Ivu Sanadera, politički očito nije najbolje razumio stvari”, prokomentirao je Milanović za RTL te istaknuo: “No čovjek je smijenjen kao da nikada ništa nije radio”.

Kovaču su presudili slabiji rezultati u kvalifikacijama za Euro, remi u Azerbajdžanu i poraz u Norveškoj. “Upravljački mi je neshvatljivo da nogometnog trenera mijenjate nakon dvije izgubljene utakmice. Mi smo u dvije utakmice bili bolji od Italije, a sad su maknuli Kovača kao zadnjeg bezveznjaka.”

Zoran Milanović
Zoran Milanović AFP

Ljudi koji tamo rade i takav savez, to nije dobro. Kada bi se na takav način hrvatska država vodila, to ne bi valjalo, treba dati čovjeku da radi”, prokomentirao je Milanović. Hrvatski premijer nije optimističniji oko sudbine Ante Čačića. Smatra da njega čeka isti scenarij. “I njega će maknuti kao nekog pučkoškolca, to nije dobro”, poručio je.