Nekad je nužno odabrati stranu

Premijerligaši to više ne mogu pratiti, Teixeira umjesto u Liverpool ide u Kinu za 50 milijuna eura

Kineski klubovi dosad su u zimskom prijelaznom roku potrošili 178 mil. eura

Shakhtar Donetsk's Brazilian midfielder Alex Teixeira warms up prior to the UEFA Champions League second-leg, Round of 16 football match FC Bayern Munich vs Shakhtar Donetsk in Munich, southern Germany, on March 11, 2015.  AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE / AFP / CHRISTOF STACHE
FOTO: AFP

Liverpool je ove zime silno želio dovesti u svoje redove Brazilca Alexa Teixeiru iz Šahtara, ali je ukrajinski klub poručio kako njihova zvijezda nije na prodaju barem do ljeta. No, onda su se javili iz Kine i brazilski veznjak već sprema stvari s priprema u Španjolskoj…

Kineski klub Jiangsu Suning pristao je na ono što je Liverpoolu bilo preskupo, platiti čak 50 milijuna eura za Teixeiru. Transfer je za brazilski ESPN potvrdio trener Šahtara Mircea Lucescu.

Lucescu: Gotovo je, Teixeira ide u Kinu

“Dogovorili smo prodaju Alexa Teixeire u Kinu, ali još ćemo malo pričekati kako bi se dovršio posao s Luizom Adrianom. No, s naše strane, sve je gotovo, Teixeira ide u Kinu”, otkrio je Lucescu.

Napadač Milana Adriano dogovorio je odlazak u Jiangsu, ali transfer se zakomplicirao u posljednji trenutak.

Šahtar odbio Liverpoolovih 32 milijuna

Za Teixeiru je Liverpool u siječnju ponudio 32 milijuna, ali je klub iz Donjecka to glatko odbio da bi prihvatio ponudu iz Kine. Jiangsu Suning je nedavno u svoje redove doveo Chelseajevog veznjaka Ramiresa.

Kinezi su ove zime nadmašili klubove iz Liga petice u visini transfera. Dosad su potrošili 178 milijuna, ali prijelazni rok traje u Kini do kraja veljače, pa je izgledno da će iznos debelo nadmašiti 200 milijuna eura.