Nekad je nužno odabrati stranu

Pronašli smo snimke onih igrača Ajaxa i Porta što ih Mamić želi dovesti u Dinamo

Zbog povreda Pivarića i Muse DInamo je prisiljen dovesti nove igrače

FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Trener Dinama Zoran Mamić prokomentirao je za klupsku stranicu pripreme svojih nogometaša za nastavak sezone. Modri su, podsjetimo tjedan dana proveli u Rovinju, a nakon toga su se preselili u Španjolsku na 13 dana.

“Nisam presretan pripremama u nogometnom smislu jer iz puno objektivnih razloga nismo napravili što smo htjeli, a to je standardizirali momčad. Evo, nakon Šahtara smo također imali problema jer je Schildenfeld dobio jaki udarac u šaku i nešto je puknulo, a Eduardo je utakmicu branio sa slomljenim prstom. Tome još dodamo tešku ozljedu Pivarića, Soudanija koji je propustio dio priprema, Brekalu je također puknuo prst odnosno Taravela, Sigalija i Pjacu koji nisu odradili pripreme kako treba”, rekao je Mamić.

Razočrana rezultatima

“Dobro je svakako što, osim Pivarića, svi bi ostali igrači ubrzo trebali biti na terenu. Kažem, nisu ugodni silni izostanci i nismo napravili zašto smo došli u Španjolsku, ali s druge strane ako želimo gledati pozitivno onda je to svakako činjenica što baš zbog silnih ozljeda imamo puno rezerve i kada se svi vrate bit ćemo još jači”, dodao je pa se još jendom osvrnuo na pripreme, kojma je jako razočaran, pogotovo lošijim rezultatima u pripremenim utakmicama.

“Bio sam sudionik mnogih priprema i Dinamo je uvijek bio svjetski prvak priprema. Ovo je prvi puta da imamo niz lošijih rezultata, ali ne vidim problem u tome. Pripreme i prijateljske utakmice su jedno, a natjecateljski susreti ipak nešto sasvim drugo. Sada ćemo spustiti intenzitet rada i ne sumnjam da će momčad s time biti bolja, lakša i brža”, smatra trener Dinama. Prokomentirao je i činjenicu da je na prirpoemam bilo i puno mladih igrača.

Zadovoljan mladima

“Sigurno nije jednostavno raditi s tolikim brojem igrača, ali svjesno smo to napravili jer se radi o budućnosti našeg kluba. Svojim su radom i pristupom pokazali da se na njih može računati, ali na njih ne treba stavljati pritisak niti očekivati čuda na početku”, napominje Mamić te se osvrnuo na Antu Ćorića.

“Fizički je ojačao i on treba biti važan dio naše momčadi te dobiva slobodu u našoj igri. Bez obzira na zaigranost i vic koji on ima i ne smijemo ubijat” zbog čega i ima apsolutnu slobodnu u ofenzivnom dijelu igre ipak u nekim segmentima mora dići razinu koncentracije i odgovornosti u igri”, kaže Mamić. Osim Ćoriću pažnju je posvetio i novom desnom beku Petru Stojanoviću.

O Stojanoviću i pojačanjima

“Petar je sigurno pojačanje, a treba naglasiti kako kod njega postoji i golemi prostor za napredak koji će doći s radom i iskustvom”, smatra trener Dinama, koji će imati problema na drugom boku zbog ozljede Pivarića.

“Zbog povrede Pivarića i Muse koji ima dosta problema s ozljedama smo gledali i još uvijek gledamo dva igrača koji su nam se jako svidjeli. Jedan od njih je Jose Angel Diaz koji je iz Rome došao u Porto i koji u obzir dolazi tek od ljeta, a drugi je Nicolai Boilesen iz Ajaxa koji je bio čak i njihov kapetan, ali se nije dogovorio s klubom oko novog ugovora koji mu traje do ljeta i vidjet ćemo što će biti od toga. Zasada je sve otvoreno”, kaže Mamić, koji je za kraj prokomentirao prva dva pratitelja.

“Već sam nekoliko puta rekao da je Rijeka uz Dinamo najozbiljniji klub u Hrvatskoj. Hajduk je imao dobar prvi dio sezone, ali ako se gleda cijela godina mislim da ipak teško mogu pratiti nas i Rijeku. Ipak, drago mi je da i jedni i drugi, osim što stvaraju pritisak na nas, sada stavljaju i na sebe, jasno govore da žele biti bolji i to je dobro za hrvatski nogomet i sve nas”, završio je.