Prvi deklarirani gay igrač američkog nogometa umirovio se zbog brige o mentalnom zdravlju

Serijom poruka na Twitter profilu Sam je priznao da napušta sport

WEST HOLLYWOOD, CA - MARCH 16: NFL player Michael Sam attends the premiere of ABC's "Dancing With The Stars" season 20 at HYDE Sunset: Kitchen + Cocktails on March 16, 2015 in West Hollywood, California.   Alberto E. Rodriguez/Getty Images/AFP
FOTO: AFP

Michael Sam lani je ispisao stranice povijesti postavši prvi igrač koji je javno obznanio svoju homoseksualnosu orijentaciju i potom bio izabran na NFL draftu. U petak je objavio da napušta sport.

Serijom poruka na Twitter profilu Sam je priznao da napušta sport nakon teške godine koja ga je natjerala da vodi brigu o mentalnom zdravlju. Kao zvijezda Missourija, Sam je lani svima obznanio plan prema kojem želi postati prvi NFL igrač koji se natječe bez skrivanja svoje seksualne orijentacije. Na draftu ga je uzela pa otpustila momčad St. Louis Ramsa.

Proveo je potiom sedam tjedana vježbajući s momčadi Dallas Cowboysa, no nikada nije ušao u sastav. U svibnju je stoga pristupio klubu Montreal Alouettes koji se natječe u Kanadskoj ligi i potpisao dvogodišnji ugovor s njima. Sada je i tome došao kraj.