Nekad je nužno odabrati stranu

PSG i Benfica pridružili se Real Madridu i Wolfsburgu u četvrtfinalu Lige prvaka

Chelsea - PSG 1-2, Zenit - Benfica 1-2

Benfica's players celebrate a goal during the second-leg round of 16 UEFA Champions League football match FC Zenit vs SL Benfica at the Petrovsky stadium in St. Petersburg on March 9, 2016. AFP PHOTO / OLGA MALTSEVA / AFP / OLGA MALTSEVA
FOTO: AFP

Nakon Real Madrida i Wolfsburga, plasman u četvrtfinale nogometne Lige prvaka izborili su i PSG, te Benfica, dok ćemo preostala četiri putnika doznati idućeg tjedna.

PSG je prolaz među osam najboljih izborio pobijedivši u obje utakmice Chelsea rezultatom 2-1, dok je Benfica nakon slavlja 1-0 u prvom susret, u drugom dvoboju u St Peterburgu pobijedila Zenit 2-1.

Ibrahimović prvo ime dvoboja u Londonu

Junak pobjede francuskog prvaka na Stamford Bridgeu bio je Zlatan Ibrahimović koji je namjestio prvi, a zatim zabio drugi pogodak. Gosti su poveli u 16. minuti nakon milimetarski točne asistencije Ibrahimovića prema Rabiotu koji s metra pogađa prazna vrata.

https://www.dailymotion.com/video/x3wse8p_chelsea-1-2-paris-saint-germain-hd-all-goals-and-highlights-09-03-2016_sport

U 27. minuti Chelsea je izjednačio nakon što je Thiago Motta izgubio loptu, a Wilian proigrao Diegu Costu, koji vara Silvu i pogađa mrežu. U 67. minuti PSG je postigao i drugi pogodak na isti način – po desnom boku je prodro Di Maria i pronašao natrčalog Ibrahimovića koji iz blizine ne griješi.

Gaitan šokirao igrače Zenita

U drugom dvoboju večeri Benfica je u St Peterburgu pobijedila Zenit 2-1 nakon što je u prvom susretu slavila 1-0. Zenit je poveo u 69. minuti golom Hulka, no Portugalci su u posljednjih pet minuta postigli dva gola i okrenuli rezultat. U 85. minuti je izjednačio Gaitan koji je pospremio odbijanac nakon što je Lodigin sjajno obranio udarac Jimeneza s 20 metara. Ruski vratar je odbio loptu u vratnicu, a Gaitan neometan pogodio za 1-1.

Nakon toga je bilo jasno kako Benfica ide dalje jer je Zenitu u tom trenutku trebala pobjeda od dva gola razlike. Potpuni preokret dogodio se u sudačkoj nadoknadi kada je Talisca zabio za pobjedu gostujućeg sastava.

U utorak su plasman u četvrtfinale izborili Real Madrid i Wolfsburg. Real Madrid je u obje utakmice pobijedio Romu 2-0, dok je Wolfsburg pred svojim navijačima pobijedio Gent 1-0 nakon što je u Belgiji slavio 3-2.

Preostale četiri utakmice osmine finala na rasporedu su idućeg tjedna. U utorak, 15. ožujka igrat će Atletico Madrid – PSV Eindhoven (0-0), te Manchester City – Dynamo Kijev (3-1), a dan kasnije Barcelona – Arsenal (2-0) i Bayern – Juventus (2-2).