Rađa, Vranković i Kukoč imenovani u HKS-ov odbor koji bi se trebao brinuti o budućnosti hrvatske košarke

'Nama ne treba ni novaca ni slave. Ja sam ovdje radi košarke', kaže Rađa

05.09.2015., Arena Zagreb, Zagreb - EuroBasket 2015., skupina C, 01. kolo, Hrvatska - Slovenija. Eurobasket 2015 po prvi puta odrzava se u cetiri drzave. Hrvatska (Zagreb), Njemacka (Berlin), Litvija (Riga) i Francuska (Montpellier) ugostit ce kosarkase tijekom grupnih susreta dok ce se zavrsnica turnira odrzati u francuskom Lilleu. Dino Radja. 
Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Na Upravnom odboru Hrvatskog košarkaškog saveza imenovan je Stručni savjet za mušku košarku u sastavu Dino Rađa (predsjednik), Stojko Vranković, Toni Kukoč, Aco Petrović, Damir Knjaz, Danijel Jusup, Slaven Rimac, Veljko Mršić i Ante Nazor.
“Nama ne treba ni novaca ni slave. Ja sam ovdje radi košarke i bit ću tu dokle god se bude radilo po košarkaškim principima i u interesu košarke. Onog trenutka kad se pojavi privatni interes bit ću prvi koji će otići odavde. Samo me košarka zanima i mi nismo ovdje ništa izmislili niti ćemo izmisliti ništa novo. Ja se samo trebamo podsjetiti što sam radio i kako sam postao igrač jer po meni je to jedini pravi način”, rekao je Rađa te je nastavio.

Promjene sustava

“Treba promijenti sustav od početka. Puno toga nije valjalo, puno toga je bilo po interesnim sferama da se zadovoljavaju neki koji su dizali ruke. Ne bih trošio vrijeme na to. Treba se vratiti nazad i treba raditi. Treba djecu učiti košarku. Djeci fali osnovna košarkaška škola” dodaje Rađa.

“Nemojte očekivat da nećemo ni mi napraviti niti jednu grešku, ali budite uvjereni da bilo koja greška neće biti zbog nekog. Svi moramo biti strpljivi i ne očekivati da će se nešto dogoditi odmah. Morate biti s nama strpljivi. Mali Dario Šarić koliko god je talentiran ima svojih mana, a ja bih o tome volim s njim popričat. Samo sam njega htio napomenuti kao jedno perspektivnije ime”, završio je rađa.

S njim se ime se složio i Stojko Vranković, nekadašnji suigrač iz reprezentacije.

“Krećemo od nule. Imamo četiri godine ispred nas, ako izdržimo, ako ostanemo skupa, a nadam se da hoćemo jer smo tu radi košarke. Posla će biti puno, neće nam biti lako. Bit će i pogrešaka, ali one neće biti namjerne i neće biti od interesa. Najbitnije je da imamo volje. Znanja imamo, iskustva imamo i mislim da možemo napraviti dobar posao”, zaključio je Vranković.