Rafael Benitez ima podršku kluba i ostaje trener, upravo je kazao predsjednik Real Madrida

Perez je u ožujku 2015. slično govorio, a onda je nekoliko mjeseci kasnije otpušten Carlo Ancelotti

Real Madrid coach Rafa Benitez speaks during a press conference after a team training session at the International Champions Cup football tournament in Melbourne on July 23, 2015. AFP PHOTO / Paul CROCK -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE / AFP / PAUL CROCK
FOTO: AFP

Rafael Benitez ostaje trener nogometaša Real Madrida. Objavio je to predsjednik kluba Florentino Perez na konferenciji za novinare, koja je održana nakon sastanka Upravnog odbora Reala.

“Održali smo sastanak Upravnog odbora i analizirali situaciju u klubu. Rafa ima našu podršku i povjerenje. Izabrali smo ga zbog njegove profesionalnosti, iskustva i stručnosti”, kazao je predsjednik kluba Florentino Perez.

‘Trofeji će doći’

“Tek je počeo raditi, neka radi i doći će trofeji. Imamo veliku momčad koja će navijačima donijeti sreću koju zaslužuju. Rafa je izabran kako bi donio uspjeh momčadi koja ima problema od siječnja. Neka radi, sigurno će doći i pobjede i trofeji. Imamo veliku momčad. Imali smo lošu utakmicu, takve se stvari događaju, ali to nije bilo zbog nedostatka volje. Sada više nego ikada treba podršku svih nas i navijača,” dodao je Perez, koji je krenuo u svoju obranu:

Florentino Perez
Florentino Perez AFP

“Najvažnije za nas je uspjeh momčadi i stabilnost kluba. Razumijem da su navijači nezadovoljni zbog subotnje utakmice, ali tražim da podrže navijače. Uvijek ću raditi u uvjerenju da su navijači jedini vlasnici kluba”, dodao je predsjednik Real Madrida, a na pitanje novinara je li to kampanja protiv njega, kazao je:

“Moram vam reći istinu. Ja to mislim, vi to mislite, svi to mislimo”.

‘Cristiano Ronaldo nije ništa rekao protiv Beniteza’

Perez je opovrgnuo da se razgovaralo s Carlom Ancelottijem oko dolaska na klupu Reala, ali je kazao i kako nije istina da se u subotu sastao s predsjednikom PSG-a oko prodaje Cristiana Ronalda, a osvrnuo se i na priče kako najvažniji igrač ima nešto protiv trenera:

“Cristiano Ronaldo nikada nije ništa rekao protiv trenera ni bilo koga drugoga. Svakodnevno se pojavljuju lažne priče i moramo ih demantirati. Benitez je u dobrim odnosima s igračima i upravom.”

Slično je Perez govorio i u ožujku 2015., davao podršku Ancelottiju, a onda ga dva mjeseca kasnije otpustio.