Upravo je objavljeno da je Nadal nakon deset godina pao na sedmo mjesto ATP ljestvice

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić zadržao je desetu poziciju, Đoković je ostao prvi

Spanish tennis player Rafael Nadal returns a ball to Scottish tennis player Andy Murray during the men final of Madrid Open tournament at the Caja Magica (Magic Box) sports complex in Madrid on May 10, 2015.   AFP PHOTO/ DANI POZO
FOTO: AFP

Nakon uvjerljivog poraza (6-3, 6-2) od Andyja Murraya u finalu ATP turnira u Madridu, Rafael Nadal doživio je veliki pad na ljestvici najboljih svjetskih tenisača. Trenutno se nalazi na sedmom mjestu gdje je posljednji put bio prije deset godina, 2. svibnja 2005. godine.

Nadal je, inače, zbog ozljeda radio duge pauze, ali su se one poklapale s dijelovima sezone u kojima nije igrao na svojoj razini pa je gubio bodove te je padao do petog mjesta kao npr. početkom 2013. godine. Međutim, prošlo je punih deset godina otkako je Rafael Nadal bio sedmi na ATP ljestvici..

Čilić ostao deseti

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić zadržao je desetu poziciju na ATP ljestvici tenisača, Ivo Karlović je pao za jednu poziciju i sada je na 26. mjestu, Borna Ćorić je i dalje 53. tenisač svijeta, a među TOP 100 je i Ivan Dodig koji je pao za dva mjesta i sada drži 96. poziciju.

Na vrhu ATP ljestvice i dalje je Srbin Novak Đoković, drugi je Švicarac Roger Federer, a treći Britanac Andy Murray. Kanađanin Milos Raonic se probio sa šestog na četvrto mjesto, Čeh Tomas Berdych je također skočio za dvije pozicije i sada je peti, Japanac Kei Nishikori je šesti.