Rakitić je zabio treći najbrži gol u finalu, a strani mediji ne prestaju ga hvaliti

'Kad sam potpisao Kovač mi je u Brazilu rekao da ću uzeti sve trofeje ove godine'

Barcelona's Croatian midfielder Ivan Rakitic (L) celebrates with Barcelona's Brazilian forward Neymar da Silva Santos Junior after scoring during the UEFA Champions League Final football match between Juventus and FC Barcelona at the Olympic Stadium in Berlin on June 6, 2015.     AFP PHOTO / ODD ANDERSEN
FOTO: AFP

Nastup Ivana Rakitića u finalu Lige prvaka, u kojem je zabio jedan od najbržih pogodaka, zaslužio je pohvale u stranim medijima. Španjoslki AS napisao je kao je ‘Hrvat nakon fantastične akcije Barcelone sjajnim udarcem otključao vrata Juventusa na samom početku utakmice. Buffon je bio nemoćan nakon Rakitićeva snažnog i odmjerenog udarca’, prenosi 24sata.

Finale Lige prvaka

Treći najbrži u Ligi prvaka

Inače, pogodak koji je u 4. minuti finala Lige prvaka u Berlinu između Barcelone i Juventusa (3-1) postigao hrvatski reprezentativac treći je najbrži u završnim utakmicama najprestižnijeg klupskog nogometnog natjecanja. U eri Lige prvaka od 1992. godine od Rakitića su brži samo pogoci Paola Maldinija u 1. minuti 2005. godine, te Gaizke Mendiete u trećoj minuti finala 2001. godine. Najbrži pogodak Lige prvaka postignut je nakon samo 10 sekundi igre, a dao ga je Roy Makaay 2007.

https://rutube.ru/video/872405345be9a1e121385f59a702e18e/

Pohvale medija

‘Rakitić je zabio najbrži Barcelonin gol u finalima Lige prvaka. Zabio je brže od Eto’oa koji je u Rimu zabio u desetoj minuti’, piše Marca. ‘Briljantno je reagirao već u četvrtoj minuti i tako usmjerio utakmicu. Sjajno izdanje Hrvata’, dodaje Goal.

Daily Mail ga je ocijenio osmicom, a bolji od njega u Barci samo je Messi koji je dobio 8,5. Sky piše o ‘Barceloninu čudesnu akciju kod prvog gola’. ‘Rakitić je sjajno smjestio loptu iza Buffona nakon nevjerojatne akcije u kojoj je sudjelovalo svih 10 igrača Barcelone’.

Kovačeva poruka

– Teško je sad naći riječi, bila je ovo fenomenalna godina, nikad ne bi očekivao tako nešto. Kad sam potpisao izbornik (Kovač) mi je u Brazilu rekao da ću uzeti sve trofeje ove godine, tako da hvala i njemu. Nemam riječi za zahvaliti se svima, pogotovo mojoj ženi i mojoj kćerki, oni su mi sve u životu – rekao je Rakitć u razgovoru za HRT.

– Svi znamo kako igra Juventus, odlično čuvaju svoj gol, morali smo probati dolaziti iz drugog plana,objasnio je akciju u kojoj je došao iz drugog plana i zabio gol u četvrtoj minuti. Juventus je prijetio, to je normalno, ali mi smo nastavili našu igru, bilo je pitanje vremena kad ćemo zabiti gol – dodao je Rakitić.