Raste broj hrvatskih sportaša koji će sudjelovati na OI u Riju, a evo koliko ih je za sada sigurno

Posljednja predviđanja kažu da će Hrvatska osvojiti devet medalja

FOTO: AFP

Kada 5. kolovoza svečanim otvaranjem započnu XXXI Olimpijske igre u Rio de Janeiru slavnom Maracanom trebalo bi promarširati oko 10 500 sportaša iz 205. zemalja. Među njima, bi će i najmanje 50 hrvatskih sportaša i sportašica koji su do sada izborili pravo nastupa.
Na ovogodišnjim Olimpijskim igrama sudionici će se boriti za medalje u 33 sporta.

Od hrvatskih sportaša deset će ih se natjecati u atletici, dva u boksu, tu će biti i sedam jedriličara, isto toliko će ih se natjecati u streljaštvu, dvoje u taekwondou, troje u veslanju, te vaterpolska reprezentcija (15 ih putuje, a 13 ima pravo nastupa) te jedna plivačica i dva biciklista.

Čekaju se rukometaši i košarkaši

Za razliku od popisa kojeg smo objavili krajem prosinca, tu se sada još nalaze biciklisti Kristijan Đurasek i Matija Kvasina, bacač kugle Filip Mihaljević, plivačica Matea Samardžić, te streljačice Tanja Perec i Marija Marović.

No treba napomenuti da bi se uskoro mogao povećati broj, jer početkom travnja rukometaši igraju kvalifikacijski turnir u Danskoj (iako im neće biti lako), a mogli bismo dobiti još jednu momčad na OI, ako košarkaši izbore nastup. Oni igraju početkom srpnja na turniru u Torinu.

Sportaši koji su osigurali Rio

Fotogalerija: sportaši koji imaju pravo nastupa u Riju

Posljednja predviđanja

Što se tiče posljedjih predviđanja o broju olimpijskih medalje s kojim bi se hrvatski sport mogao okititi, agencija za sportsku statistiku Infostrada za veljaču je izračunala da bi ih trebali svojiti devet, točnije po tri zlatne, srebrne i brončane.

Najsjajnija odličja, tvrde oni, trebala bi pripasti Sandri Perković, Snježani Pejčić te veslačkom dvojcu Martinu i Valent Sinkoviću. Vaterpolistima, te jedriličarima Ivanu Kljakoviću Gašpiću i dvojcu Šime Fantela i Igor Marenić trebale bi pripasti srebrne medalje, a brončane Blanki Vlašić, Filipu Hrgoviću i Giovanniju Cernogorzu.