Real je razgovarao s Mourinhom o povratku (tvrdi španjolski novinar)

Takav rasplet doveo je u pitanju Ancelottijev položaj u klubu kojem je donio Decimu

Chelsea's Portuguese manager Jose Mourinho gestures during the English Premier League football match between Chelsea and Crystal Palace at Stamford Bridge in London on May 3, 2015.     AFP PHOTO / GLYN KIRK

RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or “live” services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. ”
FOTO: AFP

Portugalski nogometni stručnjak Jose Mourinho odbio je vratiti se na klupu Real Madrida. Ista mu je, tvrdi to španjolski nogometni stručnjak Guillem Balague, ponuđena nakon razočaravajuće sezone momčadi predvođene talijanskim stručnjakom Carlom Ancelottijem.

Menadžer aktualnog engleskog prvaka Chelseaja predvodio je nogometaše sa Santiago Bernabeua od 2010. do 2013. godine, a najviše uspjeha imao je u sezoni 2011/2012 kada je prekinuo dominaciju Barcelone i osvojio naslov španjolskih prvaka.

Lopetegui, Klopp i Benitez također kontaktirani

Naslijedio ga je potom Ancelotti koji je Real u prošloj sezoni doveo do povijesne La Decime, desetog naslova u elitnom klupskom nogometnom natjecanju, iz kojeg je u aktualnoj sezoni Real ispračen polufinalim ispadanjem od torinskog Juventusa.

Takav rasplet doveo je u pitanju Ancelottijev položaj u klubu čiji su čelnici već obavili razgovore s mogućim zamjenicima. Oni su Julen Lopetegui (Porto), Jürgen Klopp (Borussia Dortmund), Rafael Benitez (Napoli) i Mourinho.

– Već su s njima razgovorali da bi vidjeli jesu li zainteresirani za preuzimanje klupe Real Madrida. Razgovarali su i s Joseom Mourinhom, koji im je, naravno, negativno odgovorio – tvrdi Balague dodajući da postoji još jedan nogometni stručnjak o kojem se razmišlja, međutim, i da je za njega još prerano. Riječ je o legendi kluba, Zinedineu Zidaneu.

Moguć i Ancelottijev ostanak

Ne pronađe li predsjednik kluba Florentino Perez idealno rješenje, moguć je i Ancelottijev ostanak na klupi, unatoč tome što je Talijan po ispadanju iz Lige prvaka sam priznao da nije siguran hoće li sljedeće sezone obnašati dužnost klupskog trenera. Posebice to dolazi u pitanje sada kada je poznato da se njegova zamjena već traži, čime mu je autoritet dodatno uzdrman.