Real-Levante 2-1: Ronaldov rekord i Marcelov gol obilježili utakmicu (u kojoj je Kovačić odigrao 77 minuta)

Real je trenutno na vrhu tablice s dva boda više od Villareala

Real Madrid's forward Jese Rodriguez (R) celebrates a goal with Real Madrid's Brazilian defender Marcelo during the Spanish league football match Real Madrid CF vs Levante UD at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on October 17, 2015. AFP PHOTO/ PIERRE-PHILIPPE MARCOU
FOTO: AFP

Golovima Marcela, Cristiana Ronalda i Jessea Real Madrid došao je do pobjede na Santiago Bernabeu protiv Levantea. Utakmicu je osim pobjede Reala obilježila činjenica da je Portugalac postao stigao do 324 gola Los Blancose čime je pretekao Raula i postao najbolji strijelac u povijesti kluba.

Dominacija Reala

Za razliku od ozlijeđenog Luke Modrića, utakmicu je od prve minute započeo Mateo Kovačić. Real je od prve minute krenuo u napad, ali dominaciju na terenu nisu iskoristili sve do 27. minute. Ronaldo je odigrao za Marcela, koij je probio stranu i iskosa prekrasnim udarcem s deset metara pogodio daljnji kut.

Napomenimo i to da je desetak minuta ranije Ronaldo tražio penal nakon što ga je poslije centaršuta branič Levantea laktom gurno s leđa. Međutim, jedan od najboljih nogmetaša stigao je do gola u 30. minuti. Pogodio je s 20-ak metara te je na taj način preskočio Raula.

Bale i Kovačić

U drugom poluvremenu Real je zaigrao bez garetha Balea. Prema informacijama iz španjolskih medija Benitez ga je odlučio odmoriti za dvoboj s PSG-om u Ligi prvaka. U nastavku je bilo manje prilika. Ghilas je u 66. minuti umalo zabio ali je s pet metara pucao u Navasa.

https://www.dailymotion.com/video/x3a05wh_real-madrid-3-0-levante-all-goals-and-full-highlights-17-10-2015-la-liga_sport

13. minuta nakon što je ušao u igru Jesse se oslobodio braniča pa je lijevom nogom tukao pod gredu. Bilo je to u 82. minuti. Što se tiče Matea Kovačiča, proveo je u igri 77. minuta te je ubilježio solidan nastup. U sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena zaradio je žuti karton nakon grubog prekršaja. Real je trenutno na vrhu tablice s dva boda više od Villareala koji će svoju utakmicu odigrati u nedjelju.