Real Madrid je u Kupu bio bolji od trećeligaša Cadiza 3-1, ali zbog ovog bi igrača mogao biti izbačen

Rus Denis Čerišev zaigrao je za Real, iako nije odradio utakmicu neigranja

Real Madrid's Russian midfielder Denis Cheryshev  celebrates after scoring during the Spanish Copa del Rey (King's Cup) football match Cadiz CF vs Real Madrid at the Ramon de Carranza in Cadiz on December 2, 2015.  AFP PHOTO / CRISTINA QUICLER / AFP / CRISTINA QUICLER
FOTO: AFP

Real Madrid je u srijedu navečer slavio kod trećeligaša Cadiza 3-1 u prvoj utakmici šesnaestine finala Kupa kralja, ali se čini kako je blizu izbacivanju iz ovogodišnjeg natjecanja.

Za madridski klub je u početnoj postavi bio Rus Denis Čerišev koji nije odradio kaznu iz prošle sezone, kada je na posudbi u Villarrealu zaradio tri žuta kartona u Kupu, koje nije stigao odraditi (Real se tek u ovoj fazi priključio natjecanju).

Cadizovi navijači skandirali Benitezu

Trener Rafael Benitez i njegovi suradnici shvatili su kako su pogriješili za vrijeme prvog poluvremena, te je umjesto Čeriševa u igru ušao Mateo Kovačić. No, nije Čerišev bio jedini u dresu Reala koji nije smio biti na popisu. Na klupi je sjedio Borja Mayoral, koji je u finalu juniorskog Kupa lani zaradio isključenje, te također nije odradio suspenziju.

https://www.youtube.com/watch?v=uOXQllofRu0

Navijači Cadiza koji su bili na utakmici, ubrzo su doznali o čemu se radi, te su skandirali “Rafa Benitez”, “Mi smo prvaci” i “Čerišev ne smije igrati”.

U Valenciji je Benitez također kiksao

Prošle sezone je zbog sličnog slučaja izbačena Osasuna, a Athletic Bilbao iz istog razloga nije u momčad protiv Linensea uvrstio Raula Garciju.

Rafa Benitez je kao trener Valencije doživio izbacivanje iz Kupa kralja 2001. godine. Tada je Benitez u jednom trenutku imao previše igrača koji nisu bili državljani Europske unije. Predsjednik Cadiza Florentino Manzano kazao je kako će uprava kluba donijeti odluku koja će biti najbolja za Cadiz. A to je žalba na igranje Čeriševa.

Barcelona, najveći suparnik Reala, pobijedila je kod kuće Villanovense 6-1, a Gerard Pique nije izdržao, te se našalio na Twitteru s madridskim klubom.