Iz Reala se oglasili oko De Gee, kažu da je za propast transfera kriv Manchester

Iz španjolskog kluba kažu da su napravili sve što je bilo u njihovoj moći

FOTO: AFP

Iz Real Madrida su se upravo oglasili po pitanju propalog transfera španjolskog vratara Davida de Gee iz Manchester Uniteda u njihov klub. Taj transfer nije realiziran na vrijeme, a u detaljnom priopćenju iz Kraljevskog kluba su poručili da oni nisu ni za što krivi.

Real je objavio priopćenje koje se sastoji od deset točaka i opisuje tijek događaja u ponedjeljak. Navodi se kako pregovori nisu započeli do ponedjeljak ujutro te da je Real pristao u njima sudjelovati iako su u klubu svjesni problema koji donosi transfer na zadnji dan prijelaznog roka.

Navas je pristao otići

Zatim, iz Reala kažu da im je Manchester United postavio uvjet dolaska golmana španjolskog kluba Keylora Navasa kod njih te poručio da je već u kontaktu s igračevim menadžerima. Nakon toga je brzo postignut dogovor i iz Reala su Manchesteru u 13.39 sati po španjolskom vremenu poslali potrebnu dokumentaciju. No, na odgovor engleskog kluba u Realu su čekali osam sati. Kažu da im je Manchester poslao odgovor s nekim novim uvjetima tek u 21.43.

Real je pristao na sve nove uvjete koje im je United postavio, a svoj pristanak su dali i nogometaši. De Gea je potpisao s Realom, a Navasovi menadžeri su se dogovorili s Manchesterom. Nakon toga su svi potrebni dokumenti vezani za De Geinu registraciju poslani u Fifin sustav, ali već je bilo dvije minute iza ponoći i rok je istekao. Ukratko, Real poručuje da je napravio sve što je bilo u njegovoj moći kako bi se transfer realizirao.