Reims-Lyon 2-4: Ovom pobjedom Lyon se izjednačio se na vrhu s PSG-om

Lyon je sav posao obavio u prvom poluvremenu postigavši tri gola

Lyon's French defender Christophe Jallet (R) vies with Reims' Brazilian forward Diego Rigonato (L) during the French Football match between Reims and Lyon on April 26, 2015 at the Auguste Delaune Stadium in Reims, northeastern France. AFP PHOTO / FRANCOIS NASCIMBEN
FOTO: AFP

U posljednjem susretu 34. kola francuskog nogometnog prvenstva Lyon je na gostovanju deklasirao Reims 4-2 i izjednačio se na vrhu ljestvice s Paris St Germainom. Sada oba sastava imaju po 68 bodova, Lyon ima bolju razliku pogodaka, no PSG ima i utakmicu manje.

Tri gola u poluvremenu

Lyon je sav posao obavio u prvom poluvremenu postigavši tri gola, a potom u završnici susreta potvrdio pobjedu. Strijelci za ‘lavove’ bili su Corentin Tolisso (2), Alexandre Lacazette (6), Clinton N’Jie (20) i Mickael Tacalfred (89), dok su golove za Reims zabili Maxime Gonalons (13-autogol) i Gaetan Charbonnier (90+3).

U preostalim nedjeljnim susretima Monaco je na gostovanju pobijedio Lens 3-0, dok je St Etienne bio bolji od Montpelliera 1-0. Strijelci za Monaco na čijim vratima je bio hrvatski reprezentativac Danijel Subašić, bili su FerreiraCarrasco (36), Martial (44) i Silva (72).

St Etienne je porazio Montpellier golom Maxa Gradela u 20. minuti.

Na ljestvici vodi Lyon sa 68 bodova koliko ima i PSG, no Lyon ima bolju razliku pogodaka. Monaco je treći sa 62 boda, St Etienne je četvrti sa 60, a Marseille je peti sa 57 bodova.